logo F1online.sk

Marko si nemyslí, že Pérez potrápi Verstappena: Vyhrá preteky alebo dva

Sergio Pérez a Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár4. 12. 2022

Red Bull v uplynulej sezóne dominoval a víťaziť chce pochopiteľne aj v tej nasledujúcej. Podľa Helmuta Marka sa tak bude diať opätovne najmä zásluhou Maxa Verstappena. Domnieva sa, že Pérez, ako aj ostatní jazdci štartového poľa, Holanďanovi rýchlostne jednoducho nestačia.

Mexičan zvíťazil v roku 2022 dovedna dvakrát – v Monaku a Singapure. Pravidelne získaval pódiové umiestnenia a v celkovom poradí skončil tretí. Štatisticky išlo o jeho vôbec najúspešnejšiu sezónu, no strata na Verstappena bola aj tak priepastná – nie ani tak bodovo, ale čo sa týka počtu víťazstiev. Holanďan triumfoval dokopy až pätnásťkrát a v tomto smere svojho staršieho tímového kolegu absolútne zatienil. „Mexický minister obrany“ síce avizuje, že v budúcom ročníku chce byť dvojnásobnému majstrovi vyrovnaným súperom, no Marko o tom vážne pochybuje.

„Checo určite môže vyhrať preteky alebo dva,“ uviedol Helmut Marko pre nemecký Bild. „Momentálne si však nemyslím, že by mohol byť Maxovi vyrovnaným súperom počas celej sezóny. Vo všeobecnosti si nemyslím, že by sa to niekomu mohlo v súčasnosti podariť.“

Rakúšan tiež poodhalil, na čom potrebuje Red Bull smerom do budúceho roka popracovať, napriek tomu, že minulá sezóna bola pre tím z Milton Keynes ako z ríše snov.

„Podobne dominantní chceme byť aj v roku 2023. Aj keď je to veľmi ťažké, vždy je čo zlepšovať,“ poznamenal 79-ročný rodák z Grazu. „Musíme popracovať na spoľahlivosti. V prvých troch pretekoch sme trikrát odstúpili pre technické poruchy.“

„V Brazílii nebolo správne nastavenie auta, čiže aj keď sme mali výnimočnú sezónu, nie všetko bolo ideálne. Stále potrebujeme, aby všetko perfektne klapalo, ak chceme poraziť Mercedes a Ferrari,“ dodal Marko.

Súvisiace články