logo F1online.sk

Hamilton v roku 2023 bez víťazstva nezostane, domnieva sa Marko

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár3. 12. 2022

Helmut Marko sa nazdáva, že Mercedes sa po tohtoročnej nie veľmi podarenej sezóne „zotaví“ a v budúcom roku si na svoje konto pripíše niekoľko víťazstiev. Špecificky vsádza na Lewisa Hamiltona. Neverí, že sa zopakuje scenár z uplynulého ročníka, v ktorom sedemnásobný majster sveta nezaznamenal ani len jeden triumf.

Zatiaľ čo Mercedes vyhral v tomto roku len raz, v Red Bulle oslavovali dovedna až sedemnásťkrát. „Červený býk“ vôbec po prvýkrát od sezóny 2013 ovládol tak súťaž jednotlivcov, ako aj Pohár konštruktérov. V prvej polovici ročníka bol jeho najväčším vyzývateľom Ferrari, no v tej druhej, po nepretržitom vývoji, už tím z Brackley.

Marko očakáva, že nemecký celok bude vo vývoji napredovať aj naďalej. Myslí si, že ak bude pozícia Red Bullu v budúcom roku ohrozená, tak skôr Mercedesom, než Ferrari.

„Ferrari je silné, ale Mercedes bude celkovo silnejší, najmä s jazdcom, akým je Lewis Hamilton. Stále je to špičkový jazdec,“ uviedol Helmut Marko pre nemecký SportBild. „Pravdaže, Ferrari má v Leclercovi taktiež veľmi dobrého jazdca, no stále robí chyby.“

Mercedes sa do boja o víťazstvá zapojil až v záverečnej fáze sezóny. Hamilton síce zaznamenal hneď niekoľko pódií, no na najvyšší stupienok nedosiahol. Podľa Marka už ale v roku 2023 určite aspoň raz vyhrá.

„Obávam sa, že nezostane bez víťazstva. Mercedes sa k nám v priebehu roka priblížil. Zatiaľ nie sú na rovnakej úrovni ako my, ale majú viac času na vývoj auta v aerodynamickom tuneli. Príliš sa však neobávam. Čo sa týka roku 2023, sme na dobrej ceste a Max je najlepším jazdcom v poli,“ doplnil Marko.

Súvisiace články