logo F1online.skF1online.sk

Hamilton o zákulisnej dráme v Red Bulle: Trochu mi to pripomína Kardashianky

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 12. 2022

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton sa vrátil k brazílskej zápletke medzi Maxom Verstappenom a Sergiom Pérezom, ktorá mala výraznú slovnú dohru. Tridsaťsedemročný Brit poznamenal, že veci, ktoré sa dostávali vďaka médiám na povrch, sa mu ponášali na šou Kardashianok.

Zápletka, ktorú Lewis Hamilton prirovnal k šou Kardashianok, sa odohrala ešte počas víkendu v Brazílii. Max Verstappen v záverečnom kole podujatia na Interlagose pred seba odmietol pustiť Sergia Péreza s odôvodnením, že „má na to svoje dôvody“. Holanďanovi pritom už o nič nešlo, titul mal dávno vo vrecku a v pretekoch sa pohyboval len na šiestom mieste. Naproti tomu, Mexičan v tom čase bojoval o druhé miesto v šampionáte a každý bod mal preňho „cenu zlata“. Nečudo, že po pretekoch preto uviedol, že dvojnásobný majster sveta týmto počinom ukázal, kým v skutočnosti je.

Netrvalo dlho a na toto vyjadrenie nepriamo zareagovala Sophie Kumpenová, Verstappenova mama. Tá na plné hrdlo označila Péreza za neverníka, ktorý údajne podvádza svoju manželku – a dráma bola na svete.

Na správu o údajnej nevere, ktorá sa médiami šírila počas víkendu v Abú Zabí, zareagoval aj Lewis Hamilton. „Myslím si, že sa to ponáša na šou Kardashianok. Je to celkom zábavné. Niektoré z vecí, ktoré som sa posledné dni dopočul, boli zábavné,“ uviedol Brit, ktorý podľa všetkého narážal na príspevok Verstappenovej matky. Následne bol vyzvaný, aby k tomu povedal viac, čo odmietol.

„Nemôžem povedať. Niečia matka niečo zverejnila. Dejú sa tu celkom zaujímavé veci. Som si istý, že to bude všetko na Netflixe – bude to skvelé, usmieval sa pilot Mercedesu, pričom v súvislosti s porušením rozpočtového stropu a údajne úmyselnou Pérezovou nehodou ešte doplnil: “Aj naďalej musíme dbať na transparentnosť a pokračovať v práci, aby sme zostali verní centrálnym hodnotám tohto športu a nevzďaľovali sa od nich. Ale čo sa dialo tam, tak to bol riadny blázninec.”

V Hamiltonových slovách stále cítiť aj istú nevraživosť k Red Bullu a Maxovi Verstappenovi. Rivalita týchto dvoch naplno prepukla vlani, keď bojovali o titul. Pohár však pretiekol po kontroverzných pretekoch v Abú Zabí. Brit sa po nich dlho dával dokopy, v čom mu vraj pomohli aj fanúšikovia. Tí ho napĺňali energiou v sezóne 2022.

„Ak mám byť naozaj úprimný, tak to, čo mi v tomto roku dodávalo energiu, bola láska, ktorú som počas roka dostával. Viem, že niektorí ľudia v živote majú problém túto lásku prijať. Ja som bol tiež taký, a to dlho. Tento rok som sa tomu otvoril a bol to naozaj krásny zážitok. Takže som za to naozaj vďačný,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia