logo F1online.sk

Leclerc sa lúči s Binottom: Vždy som k tebe prechovával úctu a rešpekt

Charles Leclerc a Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 12. 2022

Ferrari bude pôsobiť od budúceho roka pod novým vedením. Doterajší šéf Scuderie Mattia Binotto na svoj post rezignoval a tím oficiálne opustí 31. decembra. S historicky najúspešnejším celkom najvyššej motoristickej súťaže sa rozlúči po dlhých 28 rokoch. V kuloároch sa viedli špekulácie, že by za jeho odchodom nemuseli byť len nenaplnené ambície stajne, ale aj pokrivkávajúci vzťah s Charlesom Leclercom. Ako tomu v skutočnosti bolo, sa možno nikdy nedozvieme. Monačan však vie, čo sa patrí a so svojím nadriadeným sa patrične rozlúčil – teda aspoň prostredníctvom sociálnych sietí.

O Binottovom odchode sa začalo špekulovať už pred záverečnou VC Abú Zabí. Ferrari však okamžite tieto „špekulácie“ poprelo, vraj boli nepodložené.

Koncom minulého týždňa sa správy o konci 53-ročného Taliana dostali opäť do popredia, keď taliansky Corriere della Sera informoval, že Binottov koniec je už len otázkou času. Tak sa aj stalo, a to v utorok. Len niekoľko hodín po zverejnení Binottovej rezignácie sa s ním, aspoň prostredníctvom sociálnej siete Instagram, rozlúčil Charles Leclerc. Aj keď podľa všetkého mali mať títo dvaja muži medzi sebou určité spory, Monačan vo svojom odkaze volil obzvlášť vrúcne slová.

„Ďakujem za všetko, Mattia,“ uviedol Charles Leclerc. „Strávili sme spolu veľmi intenzívne štyri roky, plné zadosťučinenia a tiež, nevyhnutne, momentov, ktoré boli pre nás výzvou. Vždy som k tebe prechovával úctu a rešpekt a vždy sme pracovali s veľkým nasadením v snahe dosiahnuť rovnaké ciele. Prajem ti vo všetkom veľa šťastia.“

Poklonu vzdal Binottovi aj druhý z pretekárov Ferrari, Carlos Sainz. „Grazie Mattia. Bolo mi potešením spolupracovať s tebou, v snahe posunúť tím aj seba v dobrom aj v zlom. Ďakujem za skvelé spomienky a chvíle, o ktoré sme sa delili na trati aj mimo nej. Prajem ti do budúcna všetko najlepšie!“ poznamenal 28-ročný Španiel.

V súčasnosti ešte nie je jasné, kto sa stane Binottovým nástupcom. Nahlas sa hovorí o Frédéricovi Vasseurovi, do úvahy pripadá aj Aldo Costa či niektoré ďalšie mená. Ako sa vo Ferrari nakoniec rozhodnú, sa s určitosťou dozvieme v najbližších týždňoch.

Súvisiace články