logo F1online.sk

Russell: Nie je ľahké byť Hamiltonovým kolegom. Je rýchly a skvelý

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 11. 2022

George Russell môže byť so svojou úvodnou sezónou vo farbách Mercedesu spokojný. Strieborné šípy síce v Pohári konštruktérov skončili až na treťom mieste a určite tak nenaplnili svoje ambície, no mladý Brit dokázal vyťažiť z minima maximum. Počas celého ročníka pôsobil neuveriteľne konzistentným dojmom, dokázal sa chopiť príležitostí, zvíťaziť v Brazílii a v neposlednom rade zdolať svojho skúsenejšieho tímového kolegu a sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona. Napriek pre neho úspešnému roku zostáva stáť nohami pevne na zemi, keď sa nechal počuť, že jazdiť po boku 37-ročného Brita nie je zrovna prechádzka ružovou záhradou.

Pretekár, ktorý sa v šampionáte jednotlivcov umiestnil v tomto roku na štvrtom mieste s 275 bodmi, vďačí za mnohé práve Hamiltonovi. Ten svojou rýchlosťou vytváral počas sezóny na Russella tlak, ktorý musel zájsť až za hranicu svojich schopností. Len vďaka tomu vraj dosiahol také skvelé výsledky.

„Som veľmi šťastný, že som v tomto tíme, a že je mojím tímovým kolegom Lewis. Vďaka nemu sa veľa učím a posúvam sa až na moje limity,“ povedal George Russell v podcaste F1 Nation. „Nie je ľahké byť tímovým kolegom s niekým tak rýchlym a skvelým, ako je on. Bol to úžasný rok po mnohých stránkach.“

Russell si pôsobenie v F1, obzvlášť po jeho premiérovom víťazstve v Brazílii, očividne užíva. „Máme šťastie, že robíme to, čo robíme, každý jeden človek v padoku. Cestujeme po svete a jazdíme s najrýchlejšími autami na svete na tých najlepších tratiach na svete. Teraz som vyčerpaný, ale máme na čo spomínať a z čoho sa tešiť,“ pokračoval 24-ročný Brit.

Britský jazdec pri hodnotení sezóny vidí niekoľko pozitív, no tie sú v tomto momente až druhoradé. Pomaly sa treba začať orientovať na nasledujúci ročník a postaviť si latku dostatočne vysoko. „Z tejto sezóny si musíme vziať pozitíva. Ocitli sme sa na neuveriteľnej ceste, no podľa našich štandardov to nebolo dostatočné. Ale vidíme svetlo na konci tunela. Všetci budú počas zimy pracovať veľmi tvrdo a azda z toho tunela do Bahrajnu vyjdeme, zabojujeme a vyzveme chlapcov v červenom a modrom.“

Súvisiace články