logo F1online.sk

Už aj Ralf Schumacher si myslí, že Mick v Haase končí: Nikdy s ním neboli spokojní

Mick Schumacher a Ralf Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2022

Ortieľ nad osudom Micka Schumachera očakávame už v nasledujúcich hodinách. Od prekvapivej správy, že by ho v kokpite Haasu mohol nahradiť Nico Hülkenberg, sa z dnešného pohľadu skôr javí ako prekvapivé prípadné zotrvanie nemeckého mladíka v americkom tíme. Všetky indície smerujú k senzačnému návratu Hulka na štartový rošt F1 a dokonca už ani Mickov strýko Ralf si nerobí veľké ilúzie.

Ralf Schumacher v priebehu tejto sezóny mnohokrát vystúpil na obranu svojho synovca, pričom neraz ostro kritizoval počínanie a politiku šéfa Haasu Günthera Steinera. Keď sa v tíme z Banbury skutočne ku Kevinovi Magnussenovi pripojí Nico Hülkenberg, odhodia Schumacherovci rukavice? Ralf sa už teraz zdá byť dostatočne bojovne naladený.

„Nemyslím si, že Haas rozhodne v Mickov prospech, inak by to už dávno urobil,“ prehlásil brat sedemnásobného majstra sveta pre Sky Sports.

„Myslím si, že spôsob, akým sa tento tím správa k Mickovi a ‚otvorenosť‘ jeho šéfa Günthera Steinera nie je – keď to poviem zdvorilo – práve pozitívny,“ dodal Ralf.

Mick podľa jeho slov trpel politikou Haasu, ktorej základom je nebúrať a šetriť náklady na náhradné diely, a práve preto nemohol jazdiť slobodne ani uvoľnene. Nech už vraj robil čokoľvek, jeho šéf s ním nikdy nebol spokojný, hoci je podľa neho zrejmé, že ukázal dobrý potenciál.

„Mick ukázal, že v sebe má potenciál, no bez ohľadu na to, čo spravil, tím a Günther Steiner s ním nikdy neboli spokojní. Celé ich správanie sa nedá vysvetliť bežnými štandardmi. Musí to byť možno až niečo osobné,“ prehlásil Schumacher trochu prekvapivo.

„Steiner sa podľa mňa nevie zmieriť s tým, že v Haase sa stal stredobodom pozornosti niekto iný.“

„Mick je pod neustálym tlakom, aby sa nedopúšťal ďalších chýb, v opačnom prípade nebude môcť v Haase pokračovať. Pod takýmto tlakom sa nedá jazdiť slobodne,“ dodal Ralf.

Súvisiace články