logo F1online.sk

Hamilton o súboji s Verstappenom: Chápem, že som terč

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala14. 11. 2022

Lewis Hamilton a Max Verstappen majú bohatú históriu spoločných incidentov. V Sao Paule ju rozšírili o ďalší kúsok, ktorý mal Lewisovi Hamiltonovi pripomenúť, že jeho veľký rival naňho nezabudol. Množstvo úspechov vraj z neho stále robí terč.

Max Verstappen sa po reštarte pokúsil predbehnúť Lewisa Hamiltona na vonkajšku prvej zákruty. Tá sa však veľmi rýchlo stáča doprava, a tak sa Holanďan ocitol na vnútrajšku. Keďže mu tam nezostalo veľa miesta, monoposty sa zrazili.

Pilot Red Bullu obvinil svojho súpera z toho, že mu zavrel dvere naschvál. Hamilton vraj nemal ani najmenší úmysel pretekať férovo. Druhá strana môže mať na kolíziu iný pohľad. Keďže aj komisári sa priklonili na Hamiltonovu stranu, on môže mať skôr pocit, že je to práve Verstappen, kto sa chcel tvrdohlavo pretlačiť dopredu bez ohľadu na to, aké poškodenie utrpí monopost Mercedesu.

V padoku sa preto uvažuje, či dvaja kohúti ešte dokážu zviesť čistý súboj. Je evidentné, že s ostatnými jazdcami vedia pretekať aj čisto.

Novinári sa Lewisa Hamiltona po pretekoch spýtali, či mu robí starosti fakt, že Verstappen s ním má azda osobný problém. “Čo mám na to povedať? Viete, aký je Max,” uviedol a na tlačovke pokračoval: “Nemám žiadne obavy. Nie, myslím, že mi to nerobí starosti.”

“Je prirodzené, že keď nazbierate toľko úspechov a pri mene vám svietia také štatistiky, že sa stávate tak trochu terčom. Ale to je OK. Nie je to nič nové, s čím by som sa už v minulosti nestretol,” vyhlásil sedemnásobný majster sveta.

Lewis Hamilton celé jedno kolo po nehode neprehovoril o Verstappenovi ani slovo, s inžinierom sa bavil len o možnom defekte a poškodenej podlahe. Až následne vyhlásil: “Toto nebol žiaden pretekový incident.”

Bezprostredne po kolízii ho totiž nezaujímal Verstappen, ale strata pretekového double. “V danej chvíli som myslel len na to, že budem musieť odstúpiť. Niečo som totiž pocítil, zo zadnej časti som už nemal taký istý pocit. Hovoril som si, že prídeme o tímové double. Nedokázal som myslieť na nič iné.”

“Keď som prechádzal po trávniku a späť na trať, tak som myslel len na to, ako by som ešte mohol tímu zachrániť tento úžasný výsledok. Podľa mňa nejde o to, ako spadnete, ale ako sa zas postavíte. Som hrdý na to, akú sme odviedli prácu, a Georgeovi patrí obrovská gratulácia,” uzavrel.