logo F1online.skF1online.sk

Pérez túži po celkovom druhom mieste, v posledných dvoch pretekoch vraj má o čo hrať

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 11. 2022

Sezóna 2022 sa už len dokončí? O šampiónoch máme rozhodnuté a bojuje sa už „len“ o konečné poradie v oboch šampionátoch. Najzaujímavejšie momentálne vyzerá boj o celkové druhé miesto v jazdeckom i konštruktérskom poradí a pilot Red Bullu Sergio Pérez berie ten svoj smrteľne vážne.

Mexičanovi to v tohtoročnom boji o titul nevyšlo podobne ako pilotom Ferrari. Jeho výkonnosť a strata 136 bodov na tímového kolegu však nečelí takej kritike ako v prípade mužov v červenom. No kým tí sa v závere sezóny sústredia hlavne na to, aby pracovali na chybách a nedostatkoch, ktoré ich tím v tomto roku pripravili o hromadu bodov, takému Sergiovi Pérezovi na celkovom umiestnení veľmi záleží.

„Do posledných dvoch pretekov idem s pocitom, že mám k dispozícii všetko k tomu, aby som vyhral,“ prehlásil Pérez pred štartom brazílskeho víkendu.

„Možnože už máme Pohár konštruktérov vo vrecku, ale pre nás ako tím a aj mňa osobne, je nesmierne dôležité zabezpečiť si prvé a druhé miesto v jazdeckom šampionáte. Musím tak naďalej odhodlane bojovať a dosiahnuť najlepší možný výsledok v každých pretekoch, vrátane brazílskeho šprintu,“ dodal mexický pretekár.

Tento víkend bude špecifický, najmä kvôli tomu, že v sobotu sa koná milovaný a nenávidený šprint. Menej času na prípravu a v podstate len jeden voľný tréning pilotom a tímom prácu značne sťaží, čo však nám divákom vadiť nemusí.

„Šprint je príležitosťou získať dôležité body, takže je potrebné odjazdiť v piatok ráno dobrý prvý tréning a popoludní kvalifikáciu. Ak to dáme všetko dokopy, tak budeme tímom, ktorý budú chcieť všetci poraziť. Chceme si udržať neuveriteľnú formu z doterajšieho priebehu sezóny,“ dodal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia