logo F1online.sk

Magnussen a Hülkenberg, tak vidí novú jazdeckú dvojicu Haasu Palmer

Nico Hülkenberg
© Jerry Andre/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 11. 2022

Už sa to blíži! Rozhodnutie o konečnej podobe jazdeckého zloženia tímu Haas v sezóne 2023 je na spadnutie a mohlo by prísť už počas brazílskeho víkendu. Aj keď to niektorým príde neuveriteľné, tak favoritom na zisk miesta v americkej stajni je nemecký veterán Nico Hülkenberg. Takúto novinku v týchto dňoch očakáva aj bývalý pilot a dnes komentátor Jolyon Palmer.

Čo však znie ešte neuveriteľnejšie, tak vekový rozdiel medzi odchádzajúcim štvornásobným majstrom sveta Sebastianom Vettelom a (potenciálnym) navrátilcom Hülkenbergom by sa dal počítať na dni. V skutočnosti je Seb iba o 47 dní starší než Hulk, a tomu sa hovorí poriadny životný paradox.

Mohol by odpisovaný jazdec, s ktorým už snáď nikto nerátal, povstať z popola ako bájny fénix? Podľa mnohých mohol.

„Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg budú spolu na budúci rok,” prehlásil Palmer pre podcast F1 Nation. „Je známe, že kedysi sa nemali radi, ale teraz to už zdá sa neplatí, čo Günthera poteší. Je to ozajstná sínusoida.“

„S Nicom som sa bavil v lete a povedal mi: ‚Myslím, že som tu skončil, nemám nič a nemyslím si, že sa ešte vrátim na rošt.‘ Zrazu sa mu naskytla táto príležitosť a môžete vidieť, prečo Haas potrebuje alebo chce skúsených jazdcov. Nico ukázal, čo dokáže.“

„Možno to pre Micka bude znieť trochu tvrdo, ale myslím si, že Hülkenberg je na to pripravený. Pokým má motiváciu, bude táto zostava dobrá,“ dodal Palmer.

Ten síce priznáva, že Schumacher bol „naozaj blízko“, ale v konečnom dôsledku by takéto rozhodnutie Haasu považoval za správne. „Pre Micka to je akoby opäť zažíval nováčikovskú sezónu, pretože tú minuloročnú tím prakticky odpísal, ale veľké nehody hovoria v jeho neprospech,“ myslí si Palmer.

„Myslím si, že keď hovoríte o krátkodobom horizonte – a to určite hovoríte, keďže pri návrate Nica je reč o jednom alebo dvoch rokoch –, tak podľa mňa získa viac bodov ako Mick. Má skúsenosti a zrejme je aj rýchlejší,“ dodal Palmer.

Súvisiace články