logo F1online.sk

Grosjean: Som fanúšikom menej agresívneho Verstappena

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár6. 11. 2022

Podľa bývalého pretekára Formuly 1 Romaina Grosjeana sa Max Verstappen stal po zisku svojho prvého titulu zrelším pretekárom. Na trati sa prezentuje menej agresívnym štýlom a do súbojov nejde tak horkokrvne, ako tomu bolo v minulosti. Presne takémuto vyspelému Holanďanovi chce fandiť aj 36-ročný Francúz.

„Vedeli sme, že Max je mimoriadne talentovaným jazdcom, ale myslím si, že jeho prvý titul majstra sveta mu dodal oveľa viac sebavedomia a pokoja počas pretekov,“ nechal sa počuť držiteľ desiatich pódiových umiestnení, Romain Grosjean.

„Keďže je majstrom sveta, je pokojnejší a jazdí tak, ako jazdí. Prezentuje sa veľmi uhladeným štýlom jazdy, ktorý milujem a obdivujem. Red Bull tento rok výrazne dominuje. Dúfajme, že v budúcnosti budú mať trochu väčšie problémy s tímami ako Ferrari či Mercedes, pretože aj keď je to pre Maxa zábava, pre šou nie je dobré, že vyhráva dookola len jedno auto.“

Hoci Haas, za ktorý v minulosti Francúz jazdil, sa po výkonnostnej stránke k Red Bullu ani nepribližoval, Grosjean tvrdí, že s Verstappenom predsa len zviedol pár pekných súbojov. „V Haase sme proti Red Bullu nemali šancu, chvíľu sme ale vo Formule 1 spolu jazdili. Zviedli sme niekoľko pekných súbojov. Myslím si, že Max jazdí veľmi pôsobivo,“ poznamenal rodák zo Ženevy.

Súčasný jazdec série IndyCar sa domnieva, že 25-ročný dvojnásobný majster sveta získal väčšinu svojich skúseností vďaka pôsobeniu v najvyššej motoristickej súťaži. Predsa len, Holanďan na rozdiel od ostatných jazdcov pôsobil v juniorských súťažiach len krátko.

„Je to niečo, čo sa Max za tie roky naučil. Veľmi rýchlo prešiel juniorskými súťažami a do F1 vstúpil veľmi skoro. Môžete mať však akúkoľvek prípravu, keď vstúpite do F1, je to proste F1. Je čoraz náročnejšia a jej súčasťou je aj mnoho iných vecí – je stále iná, ako ostatné súťaže, je tam toho viac,“ dodal Grosjean.

Súvisiace články