logo F1online.sk

Vtipná kaša Ralfa Schumachera: Z Haasu možno odíde Magnussen

Kevin Magnussen a Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 11. 2022

Tím Haas je na rošte posledným, ktorý ešte oficiálne nepotvrdil svoje kompletné jazdecké zloženie v sezóne 2023. S vysokou pravdepodobnosťou sa momentálne rozhoduje o tom, či v tíme zotrvá Mick Schumacher alebo ho vystrieda jeho krajan Nico Hülkenberg. S veľmi vážnou teóriou sa však vytasil Mickov strýko Ralf Schumacher.

Hovoríme teóriou, ale ono je to skôr sci-fi. Šesťnásobný víťaz veľkej ceny F1 totiž navrhol, že tým, ktorý by sa mohol nakoniec porúčať, je Kevin Magnussen. Haas by tak v budúcej sezóne nasadil čisto nemeckú jazdeckú zostavu Schumacher – Hülkenberg.

To všetko napriek platnej zmluve Kevina Magnussena i faktu, že dánsky pretekár v tejto sezóne získal 24 bodov, kým jeho mladší tímový kolega 12.

„Isté je, že sa môže stať všetko, zvlášť pri pohľade na posledných pár pretekov,“ povedal pre nemeckú edíciu televízie Sky Ralf Schumacher.

„Ktovie, možno Magnussenova pozícia v tíme už nie je taká pevná. Keď sa pozrieme na podujatia od Silverstone, musíme konštatovať, že Mick je stabilnejším a lepším jazdcom z tejto dvojice – mal tiež smolu pri nesprávnej voľbe stratégie.“

„V posledných pretekoch v Mexiku bol Mick v niektorých fázach až o šesť desatín sekundy rýchlejší než Magnussen, takže si počkajme, ako to bude vyzerať na tých ďalších. Dúfam, že Haas sa čoskoro rozhodne,“ hovorí Ralf a prichádza so svojím vlastným scenárom.

„Možno budeme mať budúci rok na štartovom rošte Formuly 1 dvoch Nemcov,“ prehlásil Schumacher.

Súvisiace články