logo F1online.skF1online.sk

Sainz ľutuje, že nedokázal Verstappenovi začiatkom sezóny viac skomplikovať život

Max Verstappen a Carlos Sainz
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 11. 2022

Ferrari malo vynikajúci štart do tohtoročnej sezóny, keď Charles Leclerc vyhral dve z prvých troch podujatí. Vtedy všetko nasvedčovalo tomu, že Scuderiu a Red Bull čaká tesný súboj o titul, ale nestalo sa. Na toto obdobie nebude s radosťou spomínať ani Carlos Sainz, ktorý sa v úvode ročníka trápil s úplne novým monopostom.

Zmena pravidiel priniesla viacero negatívnych prekvapení. S novým autom si „nepotykal“ ani Carlos Sainz, ktorý v úvode ročníka sledoval svojho tímového kolegu Charlesa Leclerca z úctivej vzdialenosti. Kým Monačan zo všetkých síl bojoval s Maxom Verstappenom, Carlos si lámal hlavu, ako lepšie zvládnuť monopost F1-75.

„Niečo také nikdy neočakávate, zvlášť po takom dobrom začiatku sezóny,“ povedal novinárom na margo dominancie Verstappena a Red Bullu Carlos Sainz. „Teraz si prajem, aby som sa v úvode cítil v aute o niečo komfortnejšie a mohol spolu s Charlesom Maxovi trochu skomplikovať život.“

„Max však má za sebou úžasnú sezónu a zaslúži si to. Myslím si, že sú dominantní, ale aj začiatkom roka odviedol kus dobrej roboty.“

„Mojím cieľom na budúci rok je začať na celkom slušnej úrovni, ktorú si držím aj teraz a Maxovi to trochu skomplikovať,“ dodal Sainz.

Nebude to však len Verstappen a Red Bull. Za obrovským zlepšením smeruje v roku 2023 aj tím Mercedes, ktorý chce napraviť rozpačitú sezónu 2022 a s monopostom W14 opäť bojovať o titul. „Nový rok, nové auto, nové predpisy v oblasti podlahy,“ hovorí Sainz.

„Máme ďalšiu šancu a ja plne dôverujem tímu, že príde s ďalším skvelým autom a poučíme sa z tohtoročných chýb. Som pripravený bojovať a teším sa aj na Mercedes, pretože to vyzerá, že sa pripoja k nám na čele,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia