logo F1online.sk

Schumacher dúfa, že Mexiko nebude faktorom pri vyjednávaniach o novej zmluve

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 11. 2022

Dokáže ešte tím Haas vytiahnuť z klobúka nejaký zázračný výkon, vďaka ktorému si v závere ročníka získa viac pozornosti? Aktuálne to totiž vyzerá, že oba celky, Haas a AlphaTauri, bojujúce o ôsme miesto Pohára konštruktérov nie sú schopné zapojiť sa do boja o najlepšiu desiatku. To pre Micka Schumachera a jeho budúcnosť nie je dobrá správa.

Haas v Mexiku skrátka nemal nárok na body. Nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že spomedzi desiatich tímov bolo tempo stajne z Banbury úplne najhoršie. Mick Schumacher tak nemal veľkú šancu zahviezdiť, čo nie je práve potešujúce v čase, keď sa rozhoduje o jeho budúcnosti.

„V Austine sme mali rýchlosť na body, také šieste miesto tam bolo dosiahnuteľné, za čo by sme boli veľmi radi,“ povedal po skončení VC Mexika pre Sky Deutschland Mick Schumacher.

„V Mexiku sme však nemali žiadne tempo. Mohli ste to vidieť na oboch monopostoch. Preto si myslím, že tento víkend nebude predstavovať zásadný faktor pri vyjednávaniach o novej zmluve,“ dodal Mick.

V sobotu to pritom zase tak strašne nevyzeralo, hoci len pár sekúnd. Schumacher na seba rozhodne upozornil v kvalifikácii, keď zajazdil veľmi dobré kolo, ale o svoj čas prišiel pre porušenie traťových limitov, takže nakoniec vypadol so svojím tímovým kolegom už v Q1. V pretekoch sa potom Mick umiestnil na šestnástom, Kevin Magnussen na sedemnástom mieste.

„Snažil som sa udržať brzdy čo najchladnejšie a z tohto dôvodu mi zas chýbala teplota v pneumatikách. Je to škoda, pretože v sobotu to vyzeralo dobre. Pretekové tempo sme však nakoniec nemali,“ povedal Schumacher.

„Keď sa trať ochladila, výkonnosť sa skrátka stratila, čo bola smola. Odnášame si však so sebou pozitívum v podobe dobrej rýchlosti na jedno kolo v sobotu. Teraz to jednoducho musíme pretaviť v niečo pozitívne, dúfam, že do ďalších pretekov sa dostaneme do dobrej pozície,“ dodal Mick.

Súvisiace články