logo F1online.sk

Russell o súboji s Hamiltonom: Keby to nebol on, vytlačím ho von

Lewis Hamilton a George Russell
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 11. 2022

Georgeovi Russellovi sa na Veľkej cene Mexika podarilo lepšie kvalifikovať než jeho tímovému kolegovi. V pretekoch sa však pred Lewisom Hamiltonom udržal len pár metrov, keď s ním sedemnásobný šampión „vybabral“ už v druhej a tretej zákrute. George vraj svojmu kolegovi agresívnejší štýl nevyčíta.

Čas na „široké lakte“ zrejme ešte len príde. George Russell v tomto roku pôsobí dojmom, akoby svojho slávneho tímového kolegu ani nechcel poraziť. My však už tušíme, že keď pôjde o víťazstvá a tituly, z Georgea sa stane nekompromisný „zabijak“. Aktuálne je však dôležitejšie sa pevne zahniezdiť v Mercedese a získať si dôveru svojich šéfov.

„Myslím, že v posledných asi štyroch pretekoch to bolo z mojej strany trochu neohrabané a v nájazde do prvej zákruty mi bolo jasné, že Maxa nedokážem predbehnúť z vonkajšej strany,“ opísal Russell úvod nedeľných pretekov vo svojom podaní pre Sky Sports.

„Potom som tam zbadal Lewisa. Keby to nebol môj tímový kolega, ale niekto iný, pravdepodobne by som ho skrátka vytlačil von,“ dodal Russell.

Veľa sa hovorilo o tom, čo môžu dva Mercedesy tesne za vedúcim Verstappenom zvládnuť do prvej zákruty, no v skutočnosti sa ich pozícia ešte zhoršila, keď Russell po tesnom súboji s Hamiltonom spadol až za Péreza na štvrté miesto.

„Mal som relatívne dobrý štart. Už tam ste však mohli vidieť skvelú rýchlosť na rovinkách Red Bullu a napriek tomu, že som bol tesne za ním, tak sa ledva približujem,“ povedal Russell.

„Možno som sa v druhej zákrute mohol presunúť na opačnú stranu. Potom som bol trochu vytlačený na obrubník a dostal sa predo mňa Checo. Tak to niekedy v pretekoch chodí, ale ako som už povedal predtým, po posledných troch víkendoch som už potreboval nejaký čistý a bezproblémový,“ dodal rodák z King’s Lynn.

Súvisiace články