logo F1online.sk

Hülkenberg: Som relatívne optimistický

Nico Hülkenberg
© Jerry Andre/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 11. 2022

Zažije Nico Hülkenberg v roku 2023 nečakaný návrat na rošt? V posledných troch sezónach sa v kokpite objavil zakaždým iba ako náhradník za koronavírusom nakazených pilotov, no zrejme aj to mu pomohlo zostať v obraze. O 35-ročnom veteránovi sa však v súčasnosti viac ako reálne uvažuje ako o nástupcovi Micka Schumachera v Haase a Hulk necháva tieto špekulácie plynúť ďalej.

Ťažko si vysvetliť, ako sa to vôbec stalo. Pilot, ktorý vo Formule 1 chýba prakticky od roku 2019, je teraz hlavným kandidátom na zisk sedačky v Haase. Nahradiť má Micka Schumachera, ktorému sa dostáva zo strany šéfov veľkej kritiky, kým tí istí ľudia pri mene Hülkenberga len so záujmom prikyvujú hlavou.

Na rozvíjanie špekulácií sme pritom ani nepotrebovali médiá, keďže to celé začal sám Günther Steiner. Zaujímavú správu na túto tému však pred časom priniesol nemecký Auto Motor und Sport, podľa ktorého sa vraj Tirolčan cíti polichotený Nicovým záujmom a nemecký pretekár mu vraj pravidelne vyvoláva, aby zistil najnovšie správy.

Teraz sa Hulk opatrne vyjadril aj do médií, keď o svojich možnostiach smerom do budúcna prehovoril pre ServusTV, na ktorú odkazujú viaceré zdroje, vrátane RacingNews365.com.

„Zatiaľ nemôžem povedať nič konkrétne,“ povedal Hülkenberg. To však ani nemusí, keďže na rošte zostalo už len posledné voľné miesto.

„Na konci dňa platí, že to nie je moje rozhodnutie. Stále rokujeme. Som relatívne optimistický, ale musíme byť ešte chvíľu trpezliví,“ povedal nemecký pretekár.

V utorok sme sa okrem iného dozvedeli, že jeho súčasný zamestnávateľ, stajňa Aston Martin, najala do pozície rezervného pilota Belgičana Stoffela Vandoorna. Šampión Formuly E v tejto pozícii doplní šampióna Formuly 2 Felipeho Drugovicha. Je tak nad slnko jasné, že v Silverstone do budúcna s Hülkenbergom nepočítajú.

Môžeme to brať ako ďalšie vodítko pri čakaní na konečné rozhodnutie Haasu, ktoré zatiaľ nepadlo.