logo F1online.sk

Náš víkend to nepoznačí, povedal o nehode Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 10. 2022

Na jednej strane garáže to vo Ferrari v piatok v Mexiku išlo dobre, na tej druhej už menej. Po dobrom prvom tréningu prišla v tom druhom havária Charlesa Leclerca, ktorá nielenže poškodila monopost, ale tiež pripravila tím o cenné kilometre na testoch Pirelli. Monacký pretekár však nie je pred zvyškom víkendu príliš znepokojený.

Charles bol so svojím monopostom spokojný. K nehode síce došlo pomerne skoro, ale v tom čase sa mu už podarilo uzavrieť kvalifikačné simulácie a vrhnúť sa na tie pretekové. V siedmej zákrute však stratil kontrolu nad svojím Ferrari a dokĺzal sa až do bariéry.

„Ak mám byť úprimný, pocit v aute bol dobrý. V prvom tréningu sme mali dosť smolu, keď som vo výjazdovom kole dostal defekt a neodjazdil toho veľa. Avšak počas tých kôl, ktoré som odjazdil, som bol s autom spokojný,“ povedal po piatku Charles Leclerc.

„Rovnako som sa cítil v druhom tréningu v kvalifikačných simuláciách. Keď som rozbiehal tie pretekové, odtrhla sa mi zadná časť monopostu, takže som odjazdil len limitovaný počet kôl, ale to bola moja chyba. Som si však istý, že to náš víkend nepoznačí.“

„Na mojej strane sme skúsili niečo zmeniť, ale zvlášť sa mi to nepozdávalo, takže som sa v aute necítil v takej pohode ako v prvom tréningu. Avšak viem, čo treba v sobotu urobiť a som si istý, že budeme mať rýchlosť,“ dodal Leclerc.

Jeho nehoda však vyzerala veľmi nepríjemne, keď so svojím Ferrari narazil zadnou časťou do bariéry. To zakaždým zaváňa nutnosťou vymeniť komponenty a ďalším trestom. Monacký pretekár sa však niečoho takého neobáva. „Nemyslím si, že nás niečo z toho môže skompromitovať. Máme dostatok komponentov, takže by to malo byť v poriadku,“ dodal Leclerc.

Jeho tímovému kolegovi Carlosovi Sainzovi sa to v piatok podarilo „učesať“ o niečo lepšie. V prvom voľnom tréningu zajazdil 25 kôl a skončil prvý, v tom druhom 34 a obsadil siedme miesto. Na spokojnosť však je zatiaľ trochu priskoro.

„V prvom tréningu to šlo dobre, išlo to podľa plánu,“ povedal po piatku Sainz. „Potom sme pred druhým tréningom vykonali dosť veľa zmien. Kvôli testu pneumatík však nevieme, či sme sa vydali správnym smerom alebo nie. Myslím si však, že sa nám podarilo nájsť správne vyváženie a bude to o tom, ktorý balík sa lepšie prispôsobí vysokej nadmorskej výške.“

„Z dnešného dňa sme vyťažili maximum. Tretí tréning bude taktiež rušný, podobne ako v Austine, v snahe získať posledné dáta pred kvalifikáciou a pretekmi, ktoré budú podľa mňa zaujímavé.“

„Keď máte taký víkend ako tu alebo v Austine, smerom do pretekov vždy trochu hádate. Bude sa veľa hádať v snahe dostať auto do správneho okna. V tomto roku sa nám to zatiaľ vždy podarilo a myslím si, že smerom do soboty a nedele máme dobré auto,“ dodal Sainz.