logo F1online.skF1online.sk

Hamilton o Abú Zabí 2021: Rozpočtová kauza je ďalším kopancom

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 10. 2022

Otváranie starých rán, tak by sa dala nazvať prebiehajúca rozpočtová kauza tímu Red Bull. Opäť sa vďaka nej vraciame k sezóne 2021 s otázkou „čo by bolo, keby…“ Formulový život je však už raz taký. Aj sám Lewis Hamilton priznal, že sa mu pri tejto kontroverzii otvárajú staré rany.

Mexický víkend sa bude niesť v duchu definitívneho uzavretia rozpočtovej kauzy, teda aspoň také sú očakávania. Podľa viacerých zdrojov skončí v najbližších dňoch uzavretím dohody medzi Red Bullom a FIA, čím stajňa z Milton Keynes vlastne prizná, že vo svojej majstrovskej sezóne, ktorá sa rozhodla v poslednom kole posledných pretekov, nedodržala pravidlá. To vyvoláva ďalšie nepríjemné spomienky na Abú Zabí 2021.

„Už som sa cez to preniesol. Odmietam žiť v minulosti a už som si niečo podobné zažil v roku 2007. Ako mladíkovi mi to pripravilo zopár bezsenných nocí a bolo to pre mňa negatívne obdobie,“ povedal Lewis Hamilton.

„Keď vo vás však pretrváva negativita, prechovávate nenávisť alebo čokoľvek iné, tak vás to len brzdí. Ja pokračujem smerom nahor, pokračujem vpred bez ohľadu na minulosť. Rozhodol som sa, že sa tým nebudem zaoberať. Nemôžem s tým už nič urobiť. Dal som do toho všetko a priniesol svoju obetu.“

„Som však ochotný do toho ísť znova, preto sa snažím pokračovať v práci,“ dodal Hamilton.

Duchovia minulosti mu však v posledných týždňoch opäť zaklopali na dvere, keď prepukla rozpočtová kauza Red Bullu. FIA potvrdila, že najväčší sok Mercedesu v minulej sezóne porušil rozpočtový strop, čo okamžite spustilo debaty o tom, aký vplyv to malo na celkový výsledok minuloročnej sezóny.

„Je jasné, že keď sme sa o tom v Singapure dozvedeli, vyvolalo to trochu emócie. Už sa vám to podarilo hodiť za hlavu a posunúť ďalej, no je to opäť tu a prinieslo so sebou ďalší kopanec. Treba si preto opäť prejsť fázou potlačenia a posunúť sa ďalej,“ hovorí Hamilton, ktorý, podobne ako jeho šéf Toto Wolff, nepripúšťa dodatočnú zmenu v poradí minuloročného šampionátu.

„Nie, pretože škody už boli napáchané. Môj vnútorný pocit, čo sme ako tím dosiahli, ako sme to dosiahli a čo sme skutočne dosiahli, mi už nikto nevezme. Dali sme do toho všetko a urobili všetko správne, na to som hrdý,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia