logo F1online.sk

Hamilton odkazuje: Stále tu som!

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 10. 2022

Mercedes bol už v tejto sezóne párkrát blízko k víťazstvu, ale takto blízko k nemu určite nebol od roku 2021. Lewisovi Hamiltonovi nakoniec chýbalo pár kôl, aj keď Red Bull zaváhal, rýchlosť RB18 je skrátka bezkonkurenčná. Dnešok tak bude v prvom rade stanoviskom sedemnásobného šampióna, ktorý vyslal do sveta jasnú správu, že nie je rozumné ho odpisovať.

Vylepšenia Mercedesu v Austine očividne fungovali a v spojení s ostatnými okolnosťami rozhodne posunuli Hamiltona do boja. Vyzeralo to všelijako, Verstappen sa po zbabranej zastávke chvíľu doťahoval, potom zas rozostup medzi ním a Lewisom stagnoval, potom sa opäť doťahoval, až pár kôl pred koncom prišiel rozhodujúci moment pretekov.

Hamilton sa s Mercedesom musí uspokojiť s druhým miestom, ale nedeľa v Austine nám vliala do žíl nádej, že ešte možno budeme vo zvyšku roka svedkami nejedných parádnych pretekov.

„Rád by som začal veľkým poďakovaním môjmu tímu a všetkým v továrni, kde sa pracuje veľmi tvrdo. Prišli sme sem s vylepšeniami, ktoré sú dôsledkom tvrdej práce a dnes sme boli skutočne bližšie. Som na všetkých nesmierne hrdý. Prepáčte, že som nevyhral, dal som do toho absolútne všetko,“ povedal Hamilton sklamane po pretekoch.

„Videl som, že Max sa doťahuje o sekundu v každom kole a na to som nejaký čas nemal odpoveď. Na rovinke bol veľmi ďaleko, ale dotiahol sa a zaútočil. Normálne sú skrátka o desať kilometrov za hodinu rýchlejší na rovinke než my. Na jej konci mi vibrovali spätné zrkadlá a nevidel som, kde je. Ťažko sa to bránilo,“ dodal Lewis.

Mercedes má za sebou veľmi náročné podujatia v Singapure a Japonsku. Do Austinu dorazil tím s vylepšeniami monopostu a vedomím, že toto je pre Lewisa jeden z najsilnejších okruhov. V sobotu to ešte nevyzeralo úplne dokonalo, ale v nedeľu predviedol Mercedes opäť skvelé pretekové tempo a k víťazstvu skutočne nebolo ďaleko.

„Nedokážem vyjadriť slovami, čo by toto víťazstvo pre náš tím znamenalo. So všetkým, čo sa dialo v poslednom období a v minulom roku… Bola by to obrovská odmena. Z dneška si však môžeme odniesť skutočnosť, že sme mali dobré tempo. Stále tu som a viem, že keď tím postaví auto, môžem ho doviesť až na vrchol. Teraz musíme pokračovať v práci,“ prehlásil Hamilton.

Súvisiace články