logo F1online.sk

Sainz: Russell si trest zaslúžil. Top jazdci takého chyby nerobia

George Russell vrazil do Carlosa Sainza
© Twitter/F1
Milan Kubala
Milan Kubala23. 10. 2022

Carlos Sainz po dnešku istotne nemôže uveriť svojej smole. Keď sa už dostával do špičkovej formy, z koňa ho zhodili súperi. Konkrétne George Russell, ktorý sa v prvej zákrute prerátal a roztočil pilota Ferrari. Trest preto považuje za zaslúžený.

Aj po tejto edícii VC USA platí, že v Austine vyhráva len pilot, ktorý štartuje z prvého radu. Tentoraz to však nevyšlo Carlosovi Sainzovi na pole position, ale Maxovi Verstappenovi z druhej priečky. Sainz sa totiž porúčal pod sprchy po prvom kole pretekov.

Už v prvej zákrute doňho vrazil George Russell na Mercedese, ktorý sa rútil na vnútrajšku. Okrem toho, že Španiela roztočil a on sa prepadol na chvost, náraz poškodil chladiaci systém a inžinieri na dátach zbadali únik vody.

“Nemal som zrovna najlepší štart,” povzdychol si Carlos Sainz. Keby odštartoval lepšie, mohol byť už dávno mimo Russellov dosah. “Max odštartoval veľmi dobre, no môj štart v porovnaní s Mercedesmi nebol až taký zlý.”

“Vo viacerých ročníkoch sme tu videli, že pilot na druhom mieste z nejakého dôvodu štartuje lepšie ako ten na pole position. Celkom to nechápeme,” pokračoval víťaz sobotňajšej kvalifikácie. “A potom som sa dostal do súboja s Maxom.”

“Odrazu sa tam však objavil niekto, kto v našom súboji vôbec nefiguroval, a trafil ma. Myslím si, že toto nepotrebuje podrobnejšie vysvetľovanie a ani ďalšie zábery,” vyhlásil Sainz.

Komisári dlho neotáľali a Georgeovi Russellovi udelili päťsekundový trest, ktorý si odpykal počas zastávky v boxoch. “Som si istý, že si tento trest zaslúžil. Nebudem však hodnotiť, či by si zaslúžil päť, desať sekúnd alebo STOP/GO.”

“Myslím však, že na prvých troch pozíciách takýto typ incidentov ani nevídame, pretože jazdci v top štvorke takéto chyby nezvyknú robiť,” skritizoval Georgea Russella a jeho premotivovanosť Sainz.

Súvisiace články