logo F1online.sk

Určite sme mali tempo, znie po piatku z Ferrari

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 10. 2022

Ferrari vykročilo do víkendu v Austine tou správnou nohou. S množstvom kôl, bez technických problémov či nehôd a s dobrým tempom. Aj keď červené monoposty ovládli oba voľné tréningy, nemusí to nič znamenať, zvlášť keď sa tímu pred sobotou nepodarí urobiť ďalší krok vpred.

Najrýchlejší čas v prvom tréningu pre Carlosa Sainza, najrýchlejší čas v druhom tréningu pre Charlesa Leclerca a dokopy až sto kôl pre trio Sainz – Leclerc – Švarcman. Vyzerá to tak na pozitívny piatok a podľa slov pilotov takým skutočne bol.

„Bol to veľmi rušný deň, myslím, že dnes som odjazdil najrušnejší druhý tréning, aký som v živote zažil. Bola to však skvelá zábava, odjazdil som množstvo kôl a vyskúšal množstvo pneumatík. Celkovo to bol pozitívny deň, mám dobrý pocit a v druhom tréningu som odjazdil dostatok kôl, aby som vykompenzoval absenciu v prvom tréningu,“ povedal po piatku Charles Leclerc, ktorý v prvom voľnom tréningu chýbal a v jeho kokpite sedel Robert Švarcman.

„Hneď od začiatku som sa cítil fajn, čo je vždy dobré znamenie. Stále však potrebujete urobiť z piatka na sobotu ďalší krok, takže snáď nás čaká dobrý druhý deň,“ dodal Charles.

Jazdcov sa po piatkových jazdách spytovali aj na tunajší hrboľatý asfalt, ktorý je naďalej dôležitou témou. Zdá sa totiž, že organizátori dostatočne neadresovali minuloročné problémy. „Myslím si, že to bolo lepšie, ale zrejme potrebujeme ďalší krok,“ povedal monacký pretekár.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz nemusel v prvom tréningu uvoľniť pole rusko-izraelskému mladíkovi. Druhý tréning sa tak v jeho podaní niesol v omnoho pokojnejšom duchu, keď odjazdil o desať kôl menej než Leclerc.

„Určite sme dnes mali tempo,“ povedal po piatku spokojne španielsky pretekár. „Nebol to však ľahký deň. Je to tu hrboľaté a trať v Austine je vždy výzvou v snahe nájsť správne vyváženie a dobre nastaviť auto na obrubníkoch a hrboľoch. Aj keď to však nebolo najpohodlnejšie, boli sme rýchli, a to sa v konečnom dôsledku ráta,“ povedal po piatku Sainz.

„Bol to jeden z tých lepších piatkov z pohľadu čistého tempa, ale nie pokiaľ ide o celkový pocit v aute. Stále tak musíme pred sobotou zapracovať. V treťom tréningu potrebujeme otestovať niekoľko vecí, ktoré sme nemohli vyskúšať v druhom tréningu kvôli testu. Bude potrebné to lepšie poskladať vo vysokorýchlostnej sekcii v prvom sektore, no myslím si, že vo zvyšku okruhu sme celkom konkurencieschopní,“ povedal Sainz.

Súvisiace články