logo F1online.skF1online.sk

Haas bude mať od novej sezóny opäť titulného sponzora!

Haas, ilustračné
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 10. 2022

Očakávané sa stáva skutočnosťou. Americký tím Haas mal na domácej pôde skutočne v úmysle oznámiť dohodu s novým titulným partnerom. Tým sa stala americká spoločnosť MoneyGram International, Inc., ktorá nadviaže na neslávnu tradíciu svojich predchodcov Rich Energy a Uralkali.

V porovnaní s takým Rich Energy pôsobí MoneyGram ako seriózna spoločnosť. Sídli v texasskom Dallase a zaoberá sa cezhraničnými „P2P“ platbami. V roku 2014 bola dokonca druhým najväčším poskytovateľom peňažných prevodov na svete. Pôsobí vo viac ako 200 krajinách sveta s viac ako 347-tisíc agentúrnymi kanceláriami.

Verme teda, že toto spojenie neskončí podobne neslávne ako to s Uralkali, Rich Energy alebo v prípade Williamsu so spoločnosťou ROKiT.

„Haas F1 Team, jediný americký tím na štartovom rošte Formuly 1 a spoločnosť MoneyGram International, Inc., globálny líder v oblasti vývoja digitálnych P2P platieb, oznamujú, že MoneyGram sa stane novým titulným sponzorom stajne v roku 2023, ktorá najnovšie ponesie názov MoneyGram Haas F1 Team,“ píše sa hrdo v stanovisku tímu Haas.

„Sme veľmi radi, že môžeme privítať takú úžasnú značku, ako je MoneyGram, v našom tíme ako nového titulného sponzora,“ prehlásil majiteľ stajne Gene Haas. „Od nášho vstupu do majstrovstiev sveta Formuly 1 v roku 2016 si Haas F1 získal povesť silného, agilného a odolného tímu. MoneyGram je vo svete finančných služieb podobnou silou. Sme pripravení spolupracovať v snahe maximalizovať výsledky na trati i mimo nej.“

Stanovisko uvádza, že obe strany sa dohodli na „viacročnej“ spolupráci a nový názov sa bude efektívne uplatňovať od roku 2023. Tiež dodáva, že „nové autá s upraveným lakovaním budú predstavené pred štartom budúcej sezóny“. Okrem toho stanovisko ponúka tradičné marketingové frázy, pri čítaní ktorých sa ťažko verí, že skutočne vyšli z úst tých, ktorým sú pripisované.

„Naši fanúšikovia požadujú rýchlosť a my im ju poskytujeme, rovnako ako MoneyGram svojim zákazníkom,“ prehlásil šéf stajne Günther Steiner. „MoneyGram sa snaží posúvať technologické hranice a práve táto dychtivosť po inováciách nás zlákala na spoluprácu. Sme presvedčení, že budeme spoločne rásť a využívať náš potenciál.“

Večerná tlačová konferencia tímu v Austine (o 19:00 nášho času) bude presne na túto tému.

Súvisiace články

Diskusia