logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Je to sklamanie, gumy vydržali tak tri alebo štyri kolá

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 10. 2022

Po nádejne vyzerajúcej kvalifikácii ďalšie sklamanie v pretekoch. To je už taká metafora Ferrari v sezóne 2022. Charles Leclerc môže byť vlastne aj rád, že mu to v sobotu ušlo o tisícinky, pretože v nedeľu bol od víťazstva napriek tretiemu miestu na míle vzdialený. Počínanie monopostu v pretekoch monackého pretekára sklamalo.

Charles je známy tým, že sa v rozhovoroch snaží zakaždým nájsť niečo pozitívne. Veľká cena Japonska však bola skôr výnimkou. Vôbec pritom nebol vykoľajený z toho, že prišiel o šancu na titul, ktorá bola beztak už len matematická.

„Preteky sú pre mňa sklamaním a nie kvôli tomu, že Max získal titul. Očakávalo sa, že sa to stane, keď nie tento víkend, tak ten ďalší alebo ten po ňom. Skrátka to bola len otázka času a patrí mu i jeho tímu veľká gratulácia. Majú za sebou neskutočnú sezónu,“ pogratuloval svojmu rivalovi športovo Charles Leclerc.

„Na druhej strane pri pohľade na nás to bolo veľké trápenie. Odjazdili sme tri alebo štyri kolá, ktoré boli veľmi rýchle. Z nejakého dôvodu sme dokázali veľmi dobre zahriať pneumatiky, no potom sa to niekam vyparilo. Musíme sa na to teda pozrieť a zlepšiť,“ dodal monacký pretekár.

Ten sa ku koncu pretekov nesmierne trápil, z čoho rezultovala aj tá záverečná chyba. Tá ho po penalizácii napokon zosunula na tretie miesto a Maxa Verstappena korunovala novým majstrom sveta. „Bolo to extrémne zložité. Skutočne som sa trápil, no nielen v tomto poslednom kole, ale už od nejakého štvrtého kola,“ povedal Charles.

Trápenie Ferrari len podčiarkol Carlos Sainz, ktorého preteky netrvali ani jedno kolo. Na štarte ho prekonal Sergio Pérez a potom za šikanou vyletel z trate, čo bol spúšťač toho nepekného incidentu so žeriavom a maršalmi na trati.

„Preteky sme začali na intermediálkach, ale podmienky už boli takmer na gumy do prudkého dažďa. Nič som nevidel, preto som sa snažil vykuknúť z Checovho zákrytu, no dostal som sa do stojacej vody, čo vyústilo v aquaplaning a stratu kontroly,“ opísal incident z prvého kola Sainz.

„Zostal som stáť na trati a videl, ako sa blížia ostatní. Bolo jasné, že ma nevidia. Videli ste, že aj Gasly a pár ďalších ma minulo len veľmi tesne. Pri takejto viditeľnosti ste v rukách božích,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia