logo F1online.sk

Mohol som zajazdiť aj lepšie kolo, pripúšťa Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala8. 10. 2022

Sergio Pérez v Suzuke nevydoloval zo svojho monopostu dostatok rýchlosti na to, aby v nedeľu mohol štartovať z prvého radu. Bude sa musieť uspokojiť s tým, že na rošte bude stáť až na štvrtej pozícii. Na jednej strane priznáva, že si za to môže sám, na druhej však spochybňuje nastavenia monopostu.

Mexický rodák v kvalifikácii zaostal o štyri desatiny sekundy. V porovnaní s jeho prvým pokusom v Q3 sa dokázal zlepšiť, no v kvalifikácii nerobil dostatočné pokroky. Verstappen, Leclerc aj Sainz dokázali medzi Q2 a Q3 nájsť približne po jednej sekunde, Pérez však len dve desatiny.

“Nebola to dobrá kvalifikácia. Je to škoda, že sme trochu stratili, pretože si myslím, že hlavne moje prvé kolo v Q3 nebolo zrovna skvelé,” kajal sa sklamaný Sergio Pérez. “Mohol som zajazdiť lepšie kolo. Žiaľ, nevyšlo to. Ale pozrite: Sme na štvrtom mieste a myslím si, že v nedeľu na to budeme tlačiť a zabojujeme.”

Ako si vlastne vysvetľuje fakt, že ostatní sa dokázali výrazne zlepšiť, no on v kvalifikácii skôr stagnoval? “Myslím si, že hlavný problém sme mali v prvom sektore. Možno nás včera zmiatli podmienky, keď sme nastavovali auto, pretože už dnes ráno sme začínali ďaleko vzadu.”

Ak sa mu v nedeľu podarí obsadiť druhé miesto a Max Verstappen vyhrá, tak svojmu kolegovi pomôže k spečateniu majstrovského titulu. To je však ešte ďaleko. “Zajtra budem musieť zabrať, aby som sa dostal do toho súboja. Skúsime všetko, čo len bude v našich silách.”

V nedeľu sa môže stať čokoľvek, konštatuje. “Momentálne sa ťažko odhaduje aj to, aké bude počasie, všetko sa môže veľmi rýchlo zmeniť. Momentálne to vyzerá tak, že dážď príde, no až ku koncu pretekov. Uvidíme, či sa nedostaví o trochu skôr.”