logo F1online.sk

Hamilton: Máme dobré auto, no strácame na rovinkách

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala8. 10. 2022

Lewis Hamilton bude v nedeľu štartovať zo šiesteho miesta, dokonca až za Estebanom Oconom. Mercedes mal totiž opäť problémy s rýchlosťou svojho monopostu, no nie v zákrutách, ale na rovinkách.

Sedemnásobný majster sveta bol opäť rýchlejším z dvojice jazdcov Mercedesu a bilanciu z posledných desiatich kvalifikácií vylepšil na 8:2 vo svoj prospech. Na súperov to však ani zďaleka nestačilo. Takmer jedna celá sekunda delila držiteľa pole position Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona.

“Na rovinkách sme strácali veľmi veľa času,” vysvetľoval svoju stratu Lewis Hamilton, “no na zvyšku okruhu som mal z nášho auta skutočne dobrý pocit. Bola to zábava. Celkovo som zajazdil dobré kolá a nemal som v nich iné problémy.”

Mercedes si do Suzuky priviezol už na prvý pohľad väčšie zadné krídlo ako konkurencia. To by mu mohlo pomôcť v pretekoch, keďže viac prítlaku znamená lepšiu prácu s pneumatikami, no v kvalifikácii na to doplatil. “Len na rovinkách sme stratili nejakých päť alebo šesť desatín. Aj sme to čakali. Máme tu väčšie zadné krídlo ako ostatní chlapci.”

Práca s pneumatikami môže v nedeľu rozhodovať, pretože Suzuka je posiata dlhými tiahlymi zákrutami, ktoré nasledujú v rýchlom slede. Menšie otázniky však vyvoláva počasie. “Všetko bude závisieť od podmienok na trati. Včera sme na mokrej trati pôsobili celkom solídne, keby teda malo pršať. V každom prípade si však myslím, že budeme o čosi bližšie k čelu než dnes. Dúfam len v to, že získame lepší výsledok.”

Mohlo by byť z toho aj víťazstvo? Po tejto otázke sa Hamilton zháčil. “Povedať, že by sme mohli vyhrať, je trochu prehnané. Tí chlapci sú o deväť desatín pred nami. Ak v kvalifikácii stratíte deväť desatín, tak do pretekov nejdete s tým, že idete vyhrať.”