logo F1online.sk

Súperi sa snažia odvrátiť pozornosť od majstrovských osláv, hovorí Horner

Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 10. 2022

Pôvodne sme sa mali v Suzuke rozprávať o záveroch auditu FIA, ktorá mala v stredu tímom udeľovať certifikáty, inými slovami potvrdiť alebo nepotvrdiť desiatke stajní, že vlani dodržali rozpočtový strop. Na tieto závery bola verejnosť zvlášť zvedavá po tom, čo v priebehu VC Singapuru vypukla kauza možného porušenia rozpočtového stropu zo strany Red Bullu a Aston Martinu. Šéf stajne z Milton Keynes však má úplne jasno v tom, odkiaľ vietor fúka.

Naše podanie bolo absolútne v poriadku, rozpočtový strop sme neprekročili a naši súperi sa len snažia odvrátiť pozornosť od majstrovských osláv, ktoré sa môžu začať tento víkend, asi také je stanovisko Red Bullu k pretrvávajúcej kauze „cashgate“. Tá mala byť rozlúsknutá v stredu, ale FIA si vzala viac času na rozhodnutie a zverejní ho „strategicky“ až v pondelok, keď budú všetky tímy a všetci novinári v lietadlách na ceste domov.

„Aj my sme očakávali, že k udeľovaniu certifikátov dôjde v stredu, ale zjavne sa to oneskorilo. FIA sa tak skrátka rozhodla,“ povedal reportérom televízie Sky šéf Red Bullu Christian Horner.

„So záujmom teda čakáme, čo prinesie pondelok. Ako som však už povedal, podľa nás sme pravidlá a rozpočtový strop bezpochyby dodržali. S naším podaním FIA sme spokojní a čakáme na spätnú väzbu,“ dodal Horner.

Niet pochýb o tom, že Red Bull a Honda si na toto podujatie pribalili zopár krabíc šampanského navyše. Určite nechýbajú ani tričká a šiltovky. Max Verstappen sa totiž môže v Suzuke tešiť zo svojho druhého titulu majstra sveta a je celkom realistické, že sa tak aj stane.

„Toto je pre Maxa veľký víkend,“ povedal Horner. „Je skôr možné, než pravdepodobné, že sa tak stane tento víkend, ale beztak je to jeho ďalší mečbal. Sústredíme sa na jeho využitie.“

„Keď mám k vám byť úprimný, tak nejedného pritom napadne, že toto všetko vzniklo na odvrátenie pozornosti. Sme však veľmi spokojní s tým, ako na tom sme a ako vyzerá naše podanie. Sústredíme sa na tento víkend,“ dodal Horner.