logo F1online.sk

Sainz: Naším cieľom je vyhrávať preteky

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 10. 2022

Tohtoročný boj o titul síce nie je rozhodnutý matematicky, ale prakticky už rozhodnutý je. Ferrari tak nezostáva iné, len sa sústrediť na nové ciele. Prvým je úspešné zvládnutie boja o druhé miesto Pohára konštruktérov, druhým aspoň čiastočné napravenie chýb z doterajšieho priebehu sezóny. Scuderia chce vo zvyšku tohto ročníka ukázať, že to vie lepšie a dokáže vyhrať preteky.

Ani v Singapure to síce Ferrari nevyšlo a tím čaká na víťazstvo od júlovej Veľkej ceny Rakúska, ale v Maranelle nemajú v úmysle zvyšok sezóny odpísať. Vytýčili si iné ciele, ktoré chcú v posledných piatich podujatiach dosiahnuť.

„Pre nás je to stále zaujímavá bitka,“ povedal pilot tímu Carlos Sainz. „Cieľom nášho tímu je vyhrávať a dobre sa pripraviť na nasledujúcu sezónu, pretože dosiahnuť na prvé miesto je už v tomto roku príliš náročné v oboch šampionátoch. Usilujeme sa preto vyhrať preteky.“

„Myslím si, že jedno víťazstvo by nášmu tímu pred koncom sezóny dodalo skvelé pocity a motiváciu do budúcna, pretože od našej poslednej výhry je to už nejaký ten piatok.“

„Víťazstvo by znamenalo perfektnú realizáciu víkendu z našej strany a aj to budeme potrebovať. Ako Ferrari chceme vyhrávať preteky, pripraviť sa na nasledujúcu sezónu, stále sa učiť a perfektne zrealizovať naše víkendy, čo nám zvýši sebadôveru a prinesie tímu ďalšie víťazstvá,“ povedal Sainz.

Ten krásne zhodnotil presne to, čo Ferrari v tomto roku chýba: bezchybné víkendy, sebadôvera a hlavne víťazstvá. Soboty zvláda Scuderia prevažne na jednotku, ale pochvalu za nedele partička z Maranella určite nedostane.

„Myslím si, že v Zandvoorte a Spa sme dosť zaostávali, no v Monze sa nám podarilo zrýchliť a v Singapure sme boli ešte bližšie k Red Bullu. Neboli sme rýchlejší, ale v pretekovom tempe sme boli bližšie a podarilo sa nám dostať do boja,“ povedal Sainz.

„Naším cieľom tento víkend v Suzuke bude ešte zrýchliť, v kvalifikácii i pretekoch, a to je pre nás najväčšia výzva. Prinieslo by nám to víťazstvo, ktoré tak veľmi potrebujeme,“ dodal španielsky pretekár.