logo F1online.sk

Wolff: Lewis to ešte bude ťahať dlho, na novej zmluve sa dohodneme

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 10. 2022

Ako dlho bude pokračovať kariéra Lewisa Hamiltona? Podľa väčšiny indícií ešte veľmi dlho. Myslí si to aj Toto Wolff, ktorému sa vraj jeho zverenec zveril, že má v sebe síl a energie ešte tak na päť rokov.

Napriek ťažkej minuloročnej prehre a nekonkurencieschopnému autu v tejto sezóne vyzerá byť Lewis Hamilton motivovanejší než kedykoľvek predtým. Sedemnásobný šampión ešte má zmluvu na jednu sezónu, ale ani po jej skončení sa vraj na odpočinok nechystá.

„Výhodou je, že sa spolu často bavíme (Wolff a Hamilton sú v podstate susedia v Monaku, pozn. red.) a iba minulý týždeň mi povedal: ‚Pozri, mám v sebe ešte energiu na ďalších päť rokov. Čo na to povieš?‘“ povedal Wolff v rozhovore pre Channel 4, na ktorý odkazuje portál The Race.

„Za ten čas sme spolu vyrástli a sme k sebe absolútne otvorení. Lewis bude ten prvý, kto povie: ‚Už to ďalej nejde.‘ Keby sa na to necítil alebo ho to prestalo baviť, povedal by to.“

„Nepochybujem o tom, že keď sa dohodneme na predĺžení zmluvy, čo sa určite stane, vždy budeme veľmi otvorene diskutovať o našej spoločnej budúcnosti,“ dodal Wolff.

Ďalších päť rokov znamená, že Hamilton by zostal vo Formule 1 niekedy do roku 2027, kedy bude mať 42 rokov. Keď vidíme kariéru Fernanda Alonsa a hlavne jeho súčasnú výkonnosť, tak je jasné, že to nie je tak veľa.

„Keď sa pozriete, ako je na tom Fernando vo svojich 41 rokoch, tak je stále veľmi dobrý. Je to ten istý Fernando, akým bol v 25 rokoch? Neviem, ale stále je veľmi konkurencieschopný,“ povedal Wolff. „Keď sa pozriete na Toma Bradyho, ktorého naozaj obdivujem za jeho disciplínu a život na ihrisku i mimo neho, tak vo veku 43 alebo 44 rokov je stále aktívny.“

„Pri Lewisovom životnom štýle a jeho sústredení na Formulu 1 – všetko ostatné sú len koníčky – si myslím, že to ešte bude ťahať dlho,“ dodal šéf Mercedesu.