logo F1online.sk

Vo Ferrari panuje polovičná spokojnosť, monopost však výkonnosť má

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 9. 2022

Scuderia Ferrari vstúpila do víkendu v Singapure s vedomím, že okruh Marina Bay by mal ich monopostu rozhodne vyhovovať lepšie než domáca trať v Monze. Už od piatka však mal tím určité problémy, zvlášť garáž Charlesa Leclerca. Aj keď to s nádejami talianskeho celku nevyzerá bledo, v Scuderii rozhodne potrebujú urobiť ďalší krok vpred.

Leclerc odjazdil v piatok v Singapure 29 kôl, jeho tímový kolega Carlos Sainz 46. Monackému pretekárovi teda chýbajú nejaké kilometre. Po piatku však bol pred novinármi pomerne sebavedomý. Jeho F1-75 vraj výkonnosť má.

„Pokiaľ ide o výkonnosť, bol to pozitívny deň, pokiaľ ide o čas strávený na trati, tak to bol veľmi náročný deň,“ zhodnotil piatok v podaní Ferrari Charles Leclerc. „Mali sme nejaké problémy a nenajazdili toho mnoho, takže to v treťom tréningu potrebujeme dohnať. Vyzerá to však tak, že výkonnosť bola dobrá, ale napriek tomu ešte potrebujeme urobiť krok vpred a tiež toho viac najazdiť.“

„Na mestských okruhoch nie je nikdy ideálne, keď nemáte dostatok času na trati. Čím viac kôl zajazdíte, tým ste rýchlejší. Nemám však veľké starosti, iba to nebol ten najlepší deň.“

„Som si však istý, že nás čaká čistý tretí tréning a dokážeme dobehnúť zameškané. Je škoda, že sme neabsolvovali žiadne pretekové simulácie, ale dôležitá bude kvalifikácia a som si istý, že v nej budeme dostatočne silní,“ dodal Leclerc.

Jeho tímový kolega mohol byť po piatku spokojnejší. Odjazdil toho viac, dokonca ovládol druhý tréning. Avšak napriek tomu, že svoj plán v prvých dvoch voľných tréningoch splnil, aj on by bol rád, keby sa jeho tímu podarilo pred sobotou urobiť slušný krok vpred.

„Myslím si, že to bol z našej strany slušný piatok, pretože sme dokázali skompletizovať naše plány na tento deň. Na mestskej trati potrebujete zajazdiť dostatočný počet kôl a to sa nám aj podarilo,“ povedal po piatku Sainz.

„Čelíme však nejakým výzvam. V prvom tréningu sme boli prekvapení hrboľatou traťou i zlým autom. Do druhého sa nám monopost podarilo zlepšiť, ale stále máme nejaké veci, na ktoré sa treba pozrieť, keďže to zatiaľ vyzerá na tesnú bitku šiestich monopostov.“

„Aj keď bol druhý tréning lepší, tak auto stále nebolo také dobré, ako by som chcel. Na tejto trati potrebujete množstvo sebadôvery, aby ste poskladali kolo dokopy. Zatiaľ nie sme na takej úrovni, takže potrebujeme urobiť nejaké kroky smerom do soboty,“ dodal Sainz.

Súvisiace články