logo F1online.sk

Verstappen: Aj Alonso by v ich autách získal toľko titulov

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 9. 2022

Fernando Alonso vo štvrtok adresoval Maxovi Verstappenovi záplavu pochvalných slov a vyhlásil, že mu drží palce, aby mal v kariére viac šťastia ako on. Max Verstappen prikyvuje, že bez šťastia to, veru, nepôjde. Ukážkou toho je vraj samotný Alonso, ktorý nemal veľmi šťastnú ruku pri výbere tímov.

Max Verstappen dnes oslavuje svoje 25. narodeniny, no už teraz má na dosah métu 32 víťazstiev, ktoré stihol Fernando Alonso nazbierať od svojho debutu v roku 2001. “To nie je zlé,” uškrnul sa vo štvrtok, no priznal, že na základe toho sa nedajú porovnávať jeho výkony a výkony dvojnásobného šampióna z Ovieda.

Alonso totiž značnú časť svojej kariéry strávil v pomalších monopostoch, z ktorých sledoval štyri víťazné roky Sebastiana Vettela a následne ďalších osem sezón v réžii Mercedesu. “Vo Formule 1 potrebujete mať aj trochu šťastia. Potrebujete mať šťastie na správne rozhodnutia a následne musíte mať veľmi dlho dominantný monopost.”

“Chcem tým povedať, že keby ste Fernanda posadili do monopostov, s ktorými iní jazdci získali tituly majstra sveta, tak on by to dokázal tiež,” myslí si Verstappen. “Takto to však v efjednotke nefunguje.”

Ako už Verstappen poznamenal, na správne rozhodnutia treba mať aj šťastie, veď si stačí uvedomiť, že Red Bull v roku 2008 rokoval aj s Fernandom Alonsom. “V konečnom dôsledku však má na konte dva tituly, takže sa mu veľmi darilo. Je to skvelý chlapík a skvelá osobnosť Formuly 1.”