logo F1online.sk

Verstappen o šanci získať titul už tento víkend: Nepravdepodobné

Christian Horner, Max Verstappen a Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2022

Veľká cena Singapuru 2022 sa môže stať pamätná tým, že na okruhu Marina Bay dôjde ku korunovácii staronového majstra sveta. Max Verstappen sa za určitých okolností môže stať šampiónom. Sám Holanďan to však nevidí realisticky, keďže na zisk titulu potrebuje Charles Leclerc vypadnúť alebo zajazdiť veľmi zlý výsledok.

Šesť veľkých cien do konca, Max Verstappen má na druhého Charlesa Leclerca náskok 116 bodov a tretieho Sergia Péreza 125 bodov. Majstrovské permutácie sú preto jasné, aby sa Holanďan stal po druhýkrát v kariére majstrom sveta, musí získať o 22 bodov viac ako Leclerc, 13 bodov viac ako Sergio Pérez a 6 viac než George Russell, ktorý tiež ešte má matematickú šancu.

„Na titul naozaj nemyslím,“ povedal Verstappen novinárom v Singapure. „Je to dosť nepravdepodobné. Skrátka si chcem užiť tento víkend a, samozrejme, zvíťaziť.“

Tomu však novinári nedali pokoj a opýtali sa ho, či by to nebol pekný pocit, keby mohol oslavovať titul skôr. „Myslím si, že v Japonsku by to bolo krajšie. Potrebujem tiež veľa šťastia, aby som mohol titul oslavovať už tu, takže sa na to nespolieham.“

„Myslím si, že Suzuka bude moja prvá ozajstná šanca získať titul. Na Singapur sa síce teším, ale tiež sa veľmi teším aj na budúci víkend,“ povedal Verstappen.

Ten v piatok oslávi svoje 25. narodeniny, takže možno ho v Singapure predsa len čaká dvojitá oslava. Max tiež pochválil úsilie svojho tímu, ktorý sezónu 2022 nezačal vôbec dobre a z prvých troch pretekov vypadol hneď dvakrát. „Bol to naozaj výnimočný rok a veľmi si ho užívam. Zrejme si to však užijem viac až po jeho skončení, keď sa spätne obzriem za celou sezónou,“ hovorí Max.

„Ako tím sme odviedli skvelú prácu. Po ťažkostiach zo začiatku roka sa nám to podarilo zvrátiť a skutočne na aute zapracovať. Monopost bol nesmierne ťažký, no uistili sme sa, že z neho opäť urobíme konkurencieschopný stroj a dostaneme ho do správneho okna. Bolo to skvelé,“ dodal Verstappen.