logo F1online.skF1online.sk

Verstappen svojmu tímu pripomína, aby si úspechy nezabudli tiež užívať

Max Verstappen na pódiu VC Talianska 2022
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 9. 2022

Päť víťazstiev za sebou a v podstate nedostihnuteľný náskok na čele šampionátu. S takýmto pomyslením si bude dvojtýždňovú prestávku užívať Max Verstappen. Po náročnej minulej sezóne je cesta za druhým titulom majstra sveta o poznanie pohodlnejšia. Svojmu tímu pripomína, že popri tvrdej práci je nevyhnutné si tieto úspechy tiež patrične užívať.

Možno už v Singapure sa Max Verstappen stane po druhýkrát v kariére majstrom sveta. Ak na okruhu Marina Bay navýši svoj bodový náskok o ďalších sedemnásť bodov, stane sa nespochybniteľným kráľom sezóny 2022. Nehovoriac o tom, že siaha na historický rekord v počte víťazstiev v jednej sezóne, o ktorý sa momentálne delia Michael Schumacher a Sebastian Vettel. Max ich v tejto sezóne vybojoval jedenásť, takže rekordný zápis nemeckého dua s trinástimi primátmi je na dosah ruky.

„Zažívame úžasný rok a je dôležité si to tiež patrične užiť,“ povedal Verstappen novinárom v Taliansku. „Myslím, že sme čelili množstvu odlišných výziev na rôznych typoch tratí. Teraz sa zdá, že naše auto funguje na každom okruhu, s čím sme nesmierne spokojní.“

Max a jeho tím čelili v minulom roku extrémnemu tlaku v súboji s Mercedesom, ktorý trval až do posledného kola posledných pretekov. V Red Bulle si tak trochu odfúkli, pretože ďalšia podobne náročná sezóna mohla priniesť množstvo negatívnych dôsledkov.

Tohtoročné výsledky však jasne ukazujú výkonnostnú prevahu Red Bullu, ktorý v rukách Verstappena dokáže víťaziť aj po štarte z nižších pozícií na rošte, čo dokázal v Belgicku, Maďarsku i Taliansku.

Max svoje súčasné obdobie pripodobnil časom, keď končil svoju motokárovú kariéru a prechádzal do monopostov. Podotýka však, že sú to „veľmi odlišné pocity“.

„V tom čase bola vaším cieľom Formula 1, takže si to určite užívate, ale stále myslíte na to, že medzi vami a F1 je ešte veľmi dlhá cesta,“ spomína Verstappen. „Je to teda odlišná vlna vzrušenia a odlišné pocity. Musím však povedať, že môj posledný rok v motokárach bol taktiež veľmi krásny.“

Súvisiace články

Diskusia