logo F1online.sk

Alonso v Singapure zlomí historický rekord, cieli na 400 veľkých cien

Fernando Alonso
© XPB Images/Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 9. 2022

Veľká cena Singapuru bude mať pre dvojnásobného majstra sveta Fernanda Alonsa punc výnimočnosti. Preteky na Monze totiž boli jeho 349. v kariére, vďaka čomu v historických tabuľkách vyrovnal Kimiho Räikkönena. V Singapure to tak španielsky matador zaokrúhli na 350., čím sa osamostatní na čele historických tabuliek.

Kimi Räikkönen 349, Fernando Alonso 349 a Rubens Barrichello 322. Tak momentálne vyzerajú historické tabuľky v počte štartov na veľkých cenách F1, ktoré sa budú v Singapure prepisovať. Fernando Alonso sa osamostatní na čele týchto štatistík a keďže má podpísanú viacročnú zmluvu s tímom Aston Martin, môžeme očakávať, že nový rekord bude ešte pár rokov posúvať ďalej.

„O týchto číslach mám dobrú vedomosť, pretože si ich každý víkend opakujeme, ale popravde, až tak veľmi ma to nezaujíma,“ povedal Alonso. „Som šťastný, že som mohol byť vo Formule 1 toľko rokov a čakajú ma ešte ďalšie dva alebo aj viac. Podľa toho, ako dlho budem v F1.“

„Určite sa mi podarí dostať na métu 400, čo je naozaj vysoké číslo. Svedčí to o mojej vášni pre tento šport a disciplíne podávať výkony na vysokej úrovni. Ak totiž nepodávate adekvátne výkony, od tímu určite nedostanete 400 veľkých cien, to je isté,“ dodal Alonso.

Ten do Formuly 1 vstúpil už v roku 2001 s Minardi. Taký Júki Cunoda vtedy nemal ani rok, no to španielskemu matadorovi nijako neprekáža. Tvrdí, že chce vo svojej kariére pokračovať ďalej a ako sa ukázalo, práve to bol dôvod rozchodu medzi ním a tímom Alpine, ktorý nebol ochotný Alonsovi ponúknuť viacročný kontrakt.