logo F1online.sk

Russell by rád zabojoval s Leclercom: Max je vo vlastnej lige

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 9. 2022

George Russell odštartuje do Veľkej ceny Talianska z druhého miesta, a to napriek skutočnosti, že v kvalifikácii skončil šiesty so stratou takmer 1,4-sekundy na pole position. Aj taká však niekedy býva Formula 1 a jedna z dávnych múdrosti tohto športu hovorí, že body sa rozdávajú v nedeľu. S týmto mottom bude dnes zaspávať aj George Russell.

Nedá sa povedať, že by takáto strata jeho Mercedesu nejak zásadne prekvapila. Russell vyťažil z celej plejády penalizácií, z ktorej sa nevedia „vysomáriť“ ani tie najväčšie esá formulovej žurnalistiky v talianskom padoku. Ale beztak, stále je to prvý rad, čo sa vždy ráta.

„Znie to lepšie než by malo,“ priznáva Russell. „Sme v prvom rade, ale kvalifikovali sme sa o jeden a pol sekundy za pole position. Vedeli sme však, že sa to stane a že v sobotu nebudeme môcť zabojovať s Red Bullom alebo Ferrari, no museli sme sa zároveň uistiť, že budeme mať rýchle auto smerom do pretekov a zároveň sa kvalifikujeme pred stredom poľa. Dá sa teda povedať, že sme dosiahli náš cieľ.“

„Zároveň som však z kvalifikácie trochu sklamaný. Z auta som mal v Q1 skvelý pocit a potom sa mi každou ďalšou jazdou vzďaľovalo až do konca Q3. Z tohto pohľadu je to teda frustrujúce, ale preteky sú až zajtra,“ dodal Russell.

A veru, kým Ferrari sa v tejto sezóne preslávilo ako kvalifikačné auto, Mercedes bol v pretekovom tempe nesmierne silný. Russell štartuje po boku Leclerca a jeho monopost bude v nedeľných pretekoch nevypočítateľný.

„Rád by som si myslel, že môžeme zabojovať a v úvodných kolách urobím maximum, aby som predbehol Charlesa. Max však bude vo vlastnej lige a nemyslím si, že by sme sa mali sústrediť naňho. Charles bude ten, na ktorom budú ležať naše preteky a uvidíme, ako rýchlo sa prebojujú skrz pole dopredu Checo, Lewis a Carlos. Možno to nebudú jednoznačné preteky, ale ja mám pocit, že v tých mojich budem trochu osamotený,“ povedal Russell.

Súvisiace články