logo F1online.sk

Hamilton sa ospravedlnil tímu: Prestal som sa ovládať

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2022

Pre Lewisa Hamiltona bola Veľká cena Holandska nabitá emóciami. Po tom, čo sme ho roky nepočuli nadávať do vysielačky, necháva v ostatnom období otvorené stavidlá emóciám. V priebehu nedeľných pretekov viackrát spochybnil strategické rozhodnutia Mercedesu a keď sa tie ukázali ako nesprávne, nasledovali vulgarizmy. Sedemnásobný šampión sa však tímu po pretekoch férovo ospravedlnil.

Mercedes v závere zariskoval a nechal Hamiltona na trati na prvom mieste. Chrbát mu mohol kryť druhý George Russell, ktorý si však výslovne vyžiadal prezutie na mäkké pneumatiky. Tím súhlasil a nechal vedúceho Hamiltona bez ochrany pred Verstappenom.

Max neváhal a hneď pri reštarte Lewisa prešprintoval. Potom si ho jeden po druhom rozobrali aj Russell s Leclercom, ktorí boli taktiež prezuť. Po tomto fiasku sa nesmierne frustrovaný Hamilton ozval do vysielačky a svoj tím zasypal spŕškou vulgarizmov. Tie po pretekoch ľutoval.

„Myslím si, že sme dnes mali auto na víťazstvo, ale na druhej strane, keď uvážim okolnosti so všetkými tými VSC a safety carom, tak auto bolo veľmi dobré, zastávky v boxoch fantastické – možno najlepšie za celý rok – a naozaj som dúfal v double pre tento tím. Mali sme ťažký rok a nevyhrali od Brazílie (posledné víťazstvo Mercedesu sa datuje do Veľkej ceny Saudskej Arábie 2021, pozn. red.), no teraz som cítil, že víťazstvo máme na dosah,“ povedal po pretekoch Hamilton.

„Moje emócie boli úplne na hrane a ospravedlňujem sa tímu, ani si vlastne nepamätám, čo som povedal, ale na sekundu som sa prestal ovládať. Oni však vedia, že je v tom veľká vášeň a veľké emócie.“

„Chcem sa na to pozerať ako na poloplný pohár. Prišli sme sem po utrápených pretekoch v Belgicku a odrazu bojovali s Red Bullom. Vo viacerých okamihoch sme boli rýchlejší a myslím si, že bez toho safety caru by sme bojovali o víťazstvo s jednou zastávkou v boxoch, čo by podľa mňa ostatní nedokázali. Môžeme si z tohto víkendu odniesť mnoho skvelých vecí a auto konečne fungovalo. Ak to bude platiť aj na nasledujúcich podujatiach, môžeme to víťazstvo získať,“ dodal povzbudzujúco Hamilton.

Súvisiace články