logo F1online.sk

Vo Ferrari sú prekvapení vyrovnanosťou naprieč štartovým poľom: Bude to tesné

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 9. 2022

Ferrari sa po krachu v Belgicku vrátilo v Holandsku do dobrej formy. Okruh Zandvoort by mal monopostu F1-75 vyhovovať viac, avšak pri forme, v akej sa Red Bull predviedol pred týždňom, si dnes už nemôžete byť ničím istí. A čo viac, v Holandsku ukázali dobrú rýchlosť aj ďalší.

Piloti Ferrari zakončili deň na prvom a druhom mieste, avšak len s minimálnym náskokom na ostatných. Navyše, Red Bull má za sebou zložitý piatok, takže si nemôžeme byť istí, ako to s nimi bude vyzerať pred zvyškom víkendu. Partička z Maranella je preto po prvom dni opatrná, ale optimistická.

„Bolo to o trochu lepšie,“ povedal Charles Leclerc s odkazom na minulý týždeň. „Je to však extrémne vyrovnané a je prekvapujúce vidieť, že sú všetci tak blízko pri sebe.“

„V sobotu nás čaká zložitý deň, ale chceme urobiť ďalší krok vpred. Popravde som dnes nebol úplne spokojný s vyvážením monopostu. Verím teda, že budeme pokračovať v práci tým správnym smerom a zajtra urobíme ďalší krok smerom dopredu.“

„S vyvážením to dnes bolo zložité. Bojoval som trochu s nedotáčavosťou pri snahe s autom zatočiť. Potom na výjazde zo zákruty sa zvykne odtrhnúť. Musíme na tom pracovať, som si však istý, že v sobotu môžeme urobiť krok vpred,“ hovorí Leclerc.

„Myslím si, že Red Bull dnes nemal čistý deň, takže sa ešte len dozvieme, akí dobrí budú na tejto trati. Mali tiež veľmi dobré pretekové simulácie. My sa však musíme sústrediť na seba a snažiť sa dostať z nášho auta to najlepšie. Určite to bude tesné,“ dodal monacký pretekár.

Jeho tímový kolega nadviazal na opatrný optimizmus, avšak aj on upozornil, že stačí jedna desatinka a poradie sa v Zandvoorte obráti hore nohami.

„Je skvelé byť späť na takej náročnej trati a veľmi som si to užil,“ povedal po piatku Carlos Sainz. „Ešte lepší pocit máte pri pohľade na časy v priebehu celého dňa s vedomím, že sme opäť konkurencieschopnejší, čo sa po náročnom víkende v Spa aj očakávalo. Auto mi tiež umožnilo nadobudnúť dobrú sebadôveru, takže som pred zvyškom víkendu optimistický, ale taktiež opatrný, pretože ktokoľvek môže nájsť dve desatiny a poraziť vás.“

„Som veľmi prekvapený tým, akí rýchli naši súperi sú. My, McLaren, Mercedes a Red Bull sme naskladaní do troch desatín sekundy. Som si istý, že v sobotu to bude tesné.“

„Potrebujeme auto doladiť a nájsť poslednú desatinu alebo dve. Nemyslím si, že sme ďaleko od nájdenia ideálneho vyváženia, vďaka ktorému môžeme poskladať dobré kolo. Myslím si, že sa potrebujeme trochu zlepšiť v prvom sektore, pri zahrievaní mäkkých pneumatík a tiež nájsť o trochu lepšie vyváženie,“ dodal Sainz.