logo F1online.skF1online.sk

Schumacher odmieta, že by chcel z Haasu odísť: Som spokojný tam, kde som

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 8. 2022

Mick Schumacher ako pilot Alpinu? S touto myšlienkou sa formulová verejnosť v posledných týždňoch zaoberala. Všetko však nateraz zostáva ukryté v hmle. Čakáme na oficiálne potvrdenie Oscara Piastriho v McLarene aj na meno nástupcu Fernanda Alonsa v kokpite Alpinu.

Kým v prípade Piastriho a McLarenu sa to javí už „len“ ako formalita, otázka jazdeckého obsadenia francúzskej stajne zostáva otvorená. Automaticky sa núkala možnosť, že by Alonsa mohol nahradiť Ricciardo, ktorý je momentálne bez práce. Z Nemecka však začali prenikať informácie, že by sa novým kolegom Estebana Ocona mohol stať jeho dobrý kamarát Mick Schumacher.

Nemecký mladík však na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Belgicka trval na tom, čo hlásal ešte pred odchodom na letné prázdniny.

„Som spokojný tam, kde momentálne som. Naším cieľom je byť v ďalších pretekoch na bodovaných priečkach, to je náš jasný cieľ. Verím, že sa nám to podarí,“ povedal novinárom v Belgicku Schumacher.

„A čo prinesie budúcnosť? Nuž, podelím sa o to so všetkými hneď, ako to budem vedieť.“

„Ako tím sme ukázali, kam sme sa v porovnaní s minulým rokom dokázali posunúť. Ako som povedal, myslím si, že v súčasnosti sme v dobrej pozícii. Tešíme sa zo vzájomnej spolupráce a z auta dokážeme vyťažiť maximálny potenciál,“ povedal Mick.

Alpine je však predsa len továrenský tím, ktorý v tejto sezóne pozbieral 99 bodov, kým Haas „len“ 34. Americký celok sa však drží na peknom siedmom mieste Pohára konštruktérov a ešte môže pomýšľať na šieste, ktoré aktuálne drží Alfa Romeo.

„Samozrejme, vieme, že ostatné autá sa zlepšili, takže sa budeme musieť snažiť urobiť viac, aby sme ich dobehli. Mali sme svoje vzostupy a pády, ale myslím si, že si vážime dobré momenty a dokážeme sa poučiť z tých, ktoré neboli také dobré. Vďaka tomu všetkému dokážem rásť ako jazdec,“ povedal Schumacher.

Novinári však boli neodbytní a Mickovi pripomenuli, že súčasný tím Alpine je potomkom stajne Benetton, s ktorou jeho otec v rokoch 1994 a 1995 získal dva tituly majstra sveta. „Ako som povedal, som spokojný tam, kde som. Teším sa na ďalšie preteky,“ uzavrel Schumacher.

Súvisiace články

Diskusia