logo F1online.skF1online.sk

Wolff: Lewisovo odhodlanie neochabuje. S nikým iným nerokujem

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 8. 2022

Po obrovskom sklamaní, ktoré v Abú Zabí postretlo Lewisa Hamiltona, sa nejeden pýtal, ako bude vyzerať jeho budúcnosť. A čo viac, Mercedesu sa v roku 2022 nepodarilo postaviť auto, s ktorým by bol sedemnásobný šampión schopný od začiatku sezóny víťaziť. Nezdá sa však, že by to malo za následok stratu motivácie a myšlienky na koniec kariéry.

Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že úspešné partnerstvo Lewisa Hamiltona a Mercedesu bude pokračovať. Myslí si to aj šéf stajne Toto Wolff, ktorý veľmi dobre vie, že obaja jeho piloti majú platné zmluvy aj na budúcu sezónu. Viedenský rodák tak neočakáva žiadne negatívne prekvapenia.

„Nebol som v kontakte so žiadnym iným jazdcom,“ povedal pred začiatkom letnej prestávky pre Motorsport.com Toto Wolff. „Lewis a ja, aj keby sa táto sezóna nevydarila, zostávame pokope. Aspoň teda dúfam.“

„O pár mesiacov neskôr sa porozprávame, či budeme pokračovať aj ďalších päť alebo desať rokov. Čiže nie, nebol som v žiadnom kontakte s kýmkoľvek pokiaľ ide o sedačku v našom tíme smerom do budúcna,“ zopakoval Wolff.

Hamilton v roku 2021 podpísal s Mercedesom nový dvojročný kontrakt. Dohodnúť sa na ňom mu však trvalo pomerne dlho. On, George Russell a Mercedes budú spoločnú budúcnosť prehodnocovať zrejme až v budúcom roku, keďže obaja súčasní piloti by mali mať platný kontrakt. Dovtedy majú dostatok času na návrat do boja o titul, ktorý je ich primárnym cieľom.

„Lewis si prešiel obdobím, v ktorom musel túto situáciu prijať ako novú realitu,“ hovorí Wolff. „Určite to nie je príjemná skúsenosť, ale po prvých pretekoch ukázal svoju výnimočnosť. Vyrovnal sa s novou situáciou, keď bolo našou hlavnou úlohou vrátiť sa späť dopredu.“

„Dokonca ani keď som na tom nebol najlepšie, Lewis bol tou najpozitívnejšou osobou v miestnosti a snažil sa všetkých povzbudiť,“ dodal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia