logo F1online.sk

Mick Schumacher: Už pred ziskom prvých bodov som bol silný

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková11. 8. 2022

Mick Schumacher je presvedčený, že už pred ziskom prvých bodov v Silverstone pretekal na vysokej úrovni a tvrdí, že na začiatku prebiehajúceho ročníka mali ako tím trochu smolu. Pomohol mu aj tlak, ktorý na seba vytvoril, a to po haváriách v Saudskej Arábii a Monaku.

Pilot Haasu aktuálne v rámci svojej kariéry pilota Formuly 1 prežíva vydarenú etapu, keď sa mu v Anglicku a následne aj v Rakúsku podarilo bodovať. V celkovom poradí však stále stráca na svojho tímového kolegu Kevina Magnussena a v posledných dvoch pretekoch opäť predviedol nemastné-neslané výkony.

Síce sa viditeľne zlepšil, Schumacher hovorí, že už predtým jazdil dobre. „Myslím si, že som bol dosť silný už pred tým, než som získal body, išlo len o to, že sa to niekedy neukázalo.“

„Ak sa na to pozrieme detailne, dobre sme na tom boli napríklad v Miami či dokonca v Kanade. Mám pocit, že sme mali miestami trochu smolu, na Silverstone a tiež na Red Bull Ringu sme mali veľa šťastia,“ tvrdí syn sedemnásobného šampióna.

Nemec zároveň naznačil, v čom bol štart aktuálnej sezóny problematický. „Myslím si, že začiatok roka 2022 bol dosť náročný, na jednej strane asi preto, že sme stále mysleli na to, ako to fungovalo v minulom roku. Možno sme sa snažili príliš veľa z tých vecí prispôsobiť tomuto roku. Akonáhle sme prišli na to, že to možno nie je správna cesta, začali sme meniť prístup.“

„Ale myslím, že si z toho môžeme odniesť to, že mám rád tlak, zdá sa, že som ho mal rád vždy. Ak sa spätne obzriem na Formulu 3 alebo Formulu 2, vždy som podával najlepšie výkony vtedy, keď som bol pod najväčším tlakom. Máme za sebou niekoľko dobrých pretekov, dúfam, že tento rok ich bude ešte niekoľko. Práca nekončí,“ vyzýva 23-ročný pretekár Haasu.

Súvisiace články