logo F1online.sk

Hamilton sa mal objaviť v novom Top Gune v role bojového pilota

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 8. 2022

Lewis Hamilton ako pretekársky jazdec, Lewis Hamilton ako aktivista, Lewis Hamilton ako podnikateľ, Lewis Hamilton ako umelec, atď. Pilot Mercedesu je stále zamestnanejším mužom a preniká aj do filmového priemyslu. Najnovšie odhalil, že si mal zahrať v kasovom trháku Top Gun: Maverick.

Záujmy Lewisa Hamiltona sa rozširujú do viacerých smerov. Nezanedbateľnú časť jeho času zamestnávajú podnikateľské aktivity a takisto je jedným z producentov pripravovaného filmu o Formule 1, ktorý má režírovať Joseph Kosinski a spolupracuje na ňom aj Brad Pitt. Pri tejto príležitosti už má Pitt dohodnutú prehliadku zariadení Mercedesu. Hamilton bude mať za úlohu preveriť aj autenticitu príbehu nového filmu.

Nemáme však čakať, že sa Lewis v novom filme objaví po Pittovom boku. Vraj by to mohlo byť až príliš veľké klišé. Keby sa tak však napokon stalo, nebola by to jeho premiéra na striebornom plátne. Už sa objavil vo filme Bena Stillera Zoolander 2 a svoj hlas prepožičal do animovaných filmov Autá.

Ukázalo sa však, že nedávno mal na stole ponuku na veľmi serióznu rolu. Jeho dobrý priateľ Tom Cruise mu dal príležitosť objaviť sa v kasovom trháku Top Gun: Maverick.

„V podstate som priateľ Toma Cruisa,“ povedal Hamilton v rozhovore pre magazín Vanity Fair, kde v septembrovom čísle obsadí titulnú stránku. „Je to jeden z najmilších ľudí, akých som kedy stretol.“

„Pred rokmi ma pozval na nakrúcanie filmu Na hrane zajtrajška. Postupom času sme si vybudovali priateľstvo,“ hovorí sedemnásobný šampión.

Ten je veľkým fanúšikom pôvodného filmu Top Gun, v ktorom Cruise zahviezdil. Vraj sa po jeho pozretí túžil stať pilotom. Ním sa napokon aj stal, ale pretekárskym, nie bojovým. Keď sa teda dopočul, že sa chystá ďalší film o Maverickovi, okamžite volal svojmu kamarátovi.

„Keď som sa dozvedel, že sa chystá druhý diel, povedal som si niečo ako: ‚Panebože, musím sa ho opýtať!‘“ spomína Hamilton. „Povedal som mu, že ma nezaujíma, aká rola to bude, pokojne budem aj zametať alebo upratovať niečo v pozadí.“

Tom Cruise však vymyslel pre Lewisa omnoho lepšiu rolu. Nielenže súhlasil, ale Hamiltonovi dokonca ponúkol úlohu jedného zo stíhacích pilotov. Žiaľ, nakrúcalo sa v čase vrcholiacej sezóny F1 a pilot Mercedesu jednoducho nemal čas sa ponúkanej roly zhostiť a už vôbec nie sa na ňu patrične pripraviť.

„Som perfekcionista. Žiaľ, nebol na to čas. Musel som zavolať Cruisovi a Kosinskému a bol to ten najnaštvanejší telefonát, aký som kedy urobil,“ povedal Hamilton o odmietnutí tejto roly.