logo F1online.sk

Russell: Najrýchlejšie auto už v tomto roku mať nebudeme

George Russell
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 8. 2022

Napriek značnej nekonzistentnosti sa Mercedesu darí robiť s monopostom W13 nemalé pokroky. Potvrdzujú to aj dve dvojité pódiá v posledných dvoch pretekoch či nečakaná pole position Georgea Russella na Veľkej cene Maďarska. Jej držiteľ sa však domnieva, že jeho tímu sa v tohtoročnom vývoji nepodarí pokročiť do takej miery, aby si mohli povedať, že najrýchlejší monopost je ten strieborný.

Mohlo by sa podariť zlepšiť monopost W13 do takej miery, že bude do konca sezóny považovaný za ten najlepší? Britský pretekár si to nemyslí. „Rozhodne sa nám darí znižovať našu stratu, o tom niet pochýb, ale tie štyri autá pred nami určite majú lepšie tempo,“ prehlásil Russell.

„Niet najmenších pochybností o tom, že sa približujeme. Myslím si, že ako tímu sa nám darí pomaly uzatvárať medzeru. Dúfam, že po letnej prestávke pridáme na auto nejaké ďalšie veci, ale to bude platiť pre všetkých, takže to nebudeme mať jednoduché.“

„Stále však veríme, že v určitom bode v tejto sezóne sa nám podarí zabojovať o víťazstvá. Nemyslím si však, že si niekedy v roku 2022 budeme môcť povedať, že vyslovene najrýchlejší monopost je ten náš,“ dodal Russell.

V tomto roku patria všetky doterajšie víťazstvá dvom tímom – Red Bullu a Ferrari. Priblížiť sa a ohroziť ich dokázal len Mercedes. Všetky ostatné tímy sú za touto trojicou zatiaľ o dva kroky pozadu. Mercedes je síce zatiaľ bez víťazstva, ale v Pohári konštruktérov rozhodne má o čo hrať. Boj s Ferrari o druhé miesto je otvorený.