logo F1online.sk

Sainz stále verí v titul, no uznáva, že Ferrari potrebuje vypadnutie Red Bullu

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala5. 8. 2022

Môže ešte Ferrari zachrániť aktuálnu sezónu? V kalendári nám zostáva deväť veľkých cien a jeden šprint, čo určite nie je málo. Carlos Sainz stále verí, že to jeho tímu môže vyjsť, no uznáva, že po letnej prestávke bude nutná aj spolupráca zo strany Red Bullu. Z pohľadu bodov by výrazne pomohlo napríklad vypadnutie oboch červených býkov.

Vo Francúzsku a v Maďarsku sa ukázalo, že plány Ferrari majú veľké trhliny. Charles Leclerc najskôr vypadol z prvej priečky na okruhu Paula Ricarda, nuž a na Hungaroringu doplatil na stratégiu, ktorá bola od optima vzdialená niekoľko svetelných rokov.

Ferrari sa však nikdy nevzdá, ubezpečuje Carlos Sainz, ktorý už na Maxa Verstappena stráca 102 majstrovských bodov. “Myslím si, že je jasné, čo my vo Ferrari potrebujeme spraviť. Musíme povyhrávať tie preteky, v ktorých bude chcieť zvíťaziť Max Verstappen.”

“Tých 25 bodov za víťazstvo spôsobuje obrovské rozdiely z pohľadu rozostupov v šampionáte. Myslím si, že vpredu sa toho ešte stále môže udiať veľmi veľa. Naše dva tímy neustále zvádzajú krásne súboje a bojovať sa bude až do konca roka,” verí 27-ročný Španiel.

Len krásnymi súbojmi o víťazstvá to však nepôjde. Charles Leclerc už zisk titulu nemá vo svojich rukách, ani keby vyhral zostávajúcich deväť veľkých cien a šprint k tomu. Na jeseň bude potrebovať minimálne pomoc svojho kolegu. Sainzove vyhliadky sú ešte o čosi smutnejšie. Aspoň v konštruktérskom šampionáte to nevyzerá až tak tragicky.

Carlos Sainz si uvedomuje realitu. “Je pravda, že v istom bode možno budeme potrebovať aj trochu pomôcť zo strany Red Bullu a ich spoľahlivosti, alebo môžu prísť vypadnutia. Avšak aj bez nich je to štatisticky stále otvorené. Ak je to otvorené, nesmiete sa vzdávať.”

“Toto je v našom športe pravidlom číslo jedna: Kým to nie je nemožné, musíte veriť, musíte sa snažiť vyhrať úplne všetko. Musíte sa pokúsiť udržať v tom súboji, až kým to ani štatisticky nie je vo vašich silách. Dovtedy sa budeme snažiť, budeme sa rozvíjať, budeme sa zlepšovať, pretože všetko, čo sa naučíme v priebehu tohto roka, nám môže byť nápomocné aj v nasledujúcich,” doložil.