logo F1online.sk

Mercedesy najrýchlejšie aj popoludní, Vettelovi vypovedala službu technika

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala7. 8. 2020

Rovnako ako v prvom tréningu pred VC 70. výročia F1 aj v druhom zajazdili suverénne najrýchlejšie časy Lewis Hamilton a Valtteri Bottas. Úradujúci šampión zvládol na stredne tvrdej zmesi kolo v čase 1:25,606, čo bolo o takmer dve desatiny rýchlejšie ako jeho kolega na mäkších pneumatikách.

Tretiu priečku prekvapivo obsadil osem desatín za Mercedesom Daniel Ricciardo, na ktorého nestačil Max Verstappen. Medzi Austrálčanom a Holanďanom však nebol veľký rozdiel, len necelé dve stotinky sekundy.

Piatu a šiestu priečku obsadila dvojica Racing Pointov v poradí Lance Stroll a Nico Hülkenberg, a to pred Charlesom Leclercom, ktorému sa opäť darilo zajazdiť lepší čas ako jeho kolegovi.

Vettelovi sa problémy nevyhli ani dnes. V posledných desiatich minútach zlyhala technika, z auta začalo okamžite vytekať plno oleja. Najskôr sa uvažovalo o tom, že by mohlo ísť aj o problém na prevodovke, ale nakoniec Ferrari potvrdilo, že šlo o pohonnú jednotku.

Krátko po Vettelovi odparkoval svoje auto aj Antonio Giovinazzi, podľa predbežných zistení mohlo ísť o hydraulický problém na jeho Alfe. Na trati zaviali červené vlajky a vedenie pretekov oznámilo, že druhý tréning sa skončí predčasne.

V samotnom tréningu sme nevideli tak veľa kvalifikačných simulácií ako v prvom tréningu. Tímy sa viac venovali pretekovým jazdám. Veľká väčšina prišla na to, že manažment pneumatík bude kľúčový. Predovšetkým na zadných gumách sa totižto tvorili pľuzgiere.