logo F1online.sk

Magnussen musel odstúpiť, pretože už nemal vhodné pneumatiky

Kevin Magnussen v boxoch
© Haas F1 Team
Ladislav Király
Ladislav Király10. 8. 2020

Kevin Magnussen vstupoval do Veľkej ceny 70. výročia s novými stredne tvrdými pneumatikami, následne už v deviatom kole prezul na použité tvrdé a v dvadsiatom na nové tvrdé. Nuž a keď mu odišli aj tie, odstúpil, pretože nič vhodné na sklade už nemal.

Desať kôl pred koncom tímu zahlásil, že vľavo vzadu má poriadne veľký pľuzgier. „Ak to dokážeš dotiahnuť do cieľa, tak fajn,“ povedal mu inžinier. „Ak nie, prezujeme na C4 (softy).“

Tím sa však napokon rozhodol proti tomuto kroku. Softy sa na Silverstone nehodili a v pretekoch ich do toho okamihu nemal nasadené žiadny jazdec: len Nico Hülkenberg ich napokon obul na posledných osem kôl.

„Odstúpili sme, pretože sme už nemali žiadne ďalšie pneumatiky,“ skonštatoval dánsky pretekár, na ktorého slová nadviazal šéf tímu Günther Steiner: „Kevina sme v tej chvíli museli stiahnuť do boxov, pretože jeho gumy spôsobovali vibrácie. Nevedeli sme, ako vážne môžu ovplyvniť závesy.“

Magnussen zažil celkovo komplikovaný víkend, ale podľa vlastných slov tuší príčinu. Vraj za to do istej miery mohli opravy, ktoré bolo nutné vykonať po predchádzajúcej kolízii s Alexom Albonom, ktorá sa zrodila na VC Veľkej Británie.

„Auto počas tohto víkendu nepodávalo taký výkon, na aký vieme, že má. Poznáme ho a vieme, aké dokáže byť, a to hlavne v pretekoch. Počas tohto víkendu jednoducho nepodávalo dobrý výkon.“

„Minulú nedeľu sme mali tú haváriu a mám pocit, že súčiastky, ktoré som dostal na podlahu, boli staré. Inak si to totiž neviem vysvetliť. Auto dokáže byť omnoho lepšie, ako bolo tentoraz,“ dodal Kevin Magnussen.

Pretekár Haasu opustil Silverstone bez bodov, avšak dostal dva trestné body. Mohol za to incident s Nicholasom Latifim, ktorý sa zrodil v zákrute Stowe. Komisári usúdili, že Magnussen sa na trať vrátil príliš agresívne, čo nebolo v súlade s pravidlami. Okrem dvoch trestných bodov dostal aj päť trestných sekúnd.