logo F1online.sk

Alex Albon predĺžil kontrakt s Williamsom, podpísal viacročnú zmluvu

Alex Albon
© Twitter/Williams
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková3. 8. 2022

Vedenie Williamsu v stredu potvrdilo, že Alex Albon bude za ich stajňu jazdiť aj v budúcej sezóne, pričom s ním podpísalo viacročnú zmluvu. 26-ročný pretekár sa vrátil do kráľovnej motoršportu po ročnej prestávke. V aktuálnej sezóne má na svojom konte tri body.

V tomto prípade sa však nezopakovala včerajšia situácia s Oscarom Piastrim a jeho údajným prestupom do Alpinu. Albon totiž nový kontrakt potvrdil pred pár minútami aj na svojom účte na Twitteri.

„S mojím súhlasom dnes popoludní Williams Racing vydal tlačovú správu, že za nich budem jazdiť aj v budúcom roku. Podpísal som s Williamsom zmluvu na rok 2023. Budúci rok budem jazdiť za Williams,“ napísal Albon, pričom priamo odkázal práve na Piastriho odmietavý príspevok.

Bývalý pretekár Red Bullu má samozrejme z predĺženia zmluvy radosť. „Je naozaj vzrušujúce zostať v tíme Williams Racing aj v roku 2023 a teším sa na to, čo môžeme ako tím dosiahnuť vo zvyšku tejto sezóny a v budúcom roku. Tím tvrdo tlačí na to, aby napredoval a ja som naozaj motivovaný pokračovať v tejto ceste a ďalej rozvíjať naše spoločné poznatky.“

„V aute sa cítim dobre. Je to zradné. Niekedy sa môže stať, že auto riadi vás a nie vy jeho. Akoby ste s ním bojovali. V monoposte Williamsu sa cítim dobre a dostatočne sebavedome na to, aby som s ním mohol jazdiť tak, ako chcem, a to mi hneď pomohlo,“ tvrdí rodák z Londýna s thajskými koreňmi.

Teší sa aj šéf Williamsu Jost Capito. „Alex je úžasný jazdec a cenný člen tímu Williams Racing, takže sme nadšení, že môžeme potvrdiť, že s ním budeme dlhodobo spolupracovať. Alex do tímu prináša skvelú kombináciu zručností a vedomostí, ktoré nám pomôžu k väčším úspechom v budúcnosti.“

„Je to silný súper, osvedčil sa aj ako obľúbený a lojálny člen tímu, sme z neho veľmi ohromení. Alex na mňa urobil veľký dojem. Je to veľmi milý chlapík,“ dodáva Nemec.

Albon prešiel do Williamsu začiatkom roka 2022 po tom, čo vynechal predchádzajúcu sezónu Formule 1. V roku 2020 totiž predvádzal slabé výkony v Red Bulle, následkom čoho ho nahradil Sergio Pérez.

Otázkou ostáva, či bude jeho tímovým kolegom aj naďalej Nicholas Latifi, ktorý v tejto sezóne ešte ani nebodoval. Špekuluje sa totiž, že ho nahradí Logan Sargeant, pretekár F2. Ten je aj členom jazdeckej akadémie Williamsu.

Súvisiace články