logo F1online.sk

Úvodný tréning režíroval Mercedes, tretie miesto pre Verstappena

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala7. 8. 2020

Prvý tréning pred VC 70. výročia F1 sa niesol v pomerne pokojnom duchu. Prvé dve miesta si s prehľadom vyjazdili strieborné šípy. Lepším z dvojice Mercedesov bol Valtteri Bottas, Lewis Hamilton zaostal o 0,138 sekundy. Na tretej priečke skončil Max Verstappen, no jeho strata nabrala viac ako sedem desatín.

Pirelli priviezlo na tento víkend o stupeň mäkšie pneumatiky, čo spolu s vysokými teplotami narobilo mnohým pilotom problémy. Viackrát sme počuli jazdcov hlásiť vibrácie a vysokú degradáciu pneumatík. Softy toho mali dosť už po pár kolách. Pri kvalifikačných pokusoch bolo zas dôležité s nimi jazdiť rozumne v prvej polovici kola, aby sa v treťom sektore neprehriali.

V pretekoch softy pravdepodobne ani neuvidíme, minulý týždeň mali jazdci problémy už s terajšími stredne tvrdými gumami. Väčšinu softov teda tímy nasadia v piatok, na nedeľu budú potrebovať viac tvrdých a stredne tvrdých sád.

Za prvou trojkou skončil Nico Hülkenberg. Na tretieho Maxa Verstappena stratil len päť stotín sekundy. Piate miesto pripadlo Leclercovi potom, čo v úvode tréningu spolu so Sebastianom Vettelom veľmi aktívne jazdili. Leclercov kolega mal oveľa lepší prvý tréning ako pred týždňom. Skončil na siedmom mieste.

Medzi dvojicu Ferrari sa vtesnal Alex Albon, ktorý sa opäť sťažoval na “zvláštne” správanie jeho Red Bullu. V Copse vraj takmer havaroval.

Druhý tréning sa v Silverstone začne o 16:00.