logo F1online.sk

Marko o Pérezovi: Letné dovolenky sa ešte nezačali, ale zdá sa, že on už jednu má

Sergio Pérez a Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková31. 7. 2022

Dovolenkové obdobie je v plnom prúde, avšak pre pilotov Formuly 1 to ešte neplatí. Teda vraj ako pre koho. Poradca Red Bullu Helmut Marko totiž tvrdí, že Sergio Pérez je už v letnom oddychovom režime, čo majú dokazovať jeho výkony na trati.

Sergiovi Pérezovi nevyšla sobotňajšia kvalifikácia na Veľkú cenu Maďarska, keď na rozdiel od svojho tímového kolegu Maxa Verstappena nepostúpil do Q3. V nedeľu tak odštartuje až z jedenásteho miesta. Mexičan bude mať pred sebou práve úradujúceho šampióna, ktorý pre problémy s motorom napokon obsadil len desiatu priečku.

V tíme preto po kvalifikácii určite nezavládla práve najlepšia atmosféra, pričom Helmut Marko sa opätovne „obul“ práve do Péreza. Pred pár dňami ho napríklad obvinil, že zaspal pri reštarte pretekov vo Francúzsku, čoho dôsledkom bola strata takmer istého pódia. V tejto súvislosti verejne žartoval na jeho adresu, keď povedal, že mexický rodák v sobotu pravdepodobne pil tequilu.

Po maďarskej kvalifikácii Marko Péreza opäť zosmiešnil. Okrem toho na rovinu povedal, že 32-ročný pretekár nestíha svojmu tímovému kolegovi. „Momentálne je príliš ďaleko za Maxom Verstappenom. Vo všetkých tréningoch sa trápil, takže si k tomu budeme musieť spolu sadnúť.“

„Letné dovolenky sa ešte nezačali, ale zdá sa, že on už jednu má. Musíme sa s ním porozprávať. On sa musí viac držať Verstappenových nastavení, a hneď od prvého tréningu byť vpredu,“ podpichuje Marko pilota vlastného tímu.

Poradca Red Bullu zároveň priznal, že už v roku 2021 v tíme pracovali na tom, aby sa Pérez priblížil Verstappenovej rýchlosti. „Ak ste v prvom voľnom tréningu o sekundu pomalší, nedobehnete to. Stalo sa to počas niektorých súťažných víkendov aj minulý rok. Vtedy sa nám to podarilo odstrániť, takže sa musíme uistiť, že tomu tak bude aj teraz.“

Súvisiace články