logo F1online.sk

Sainz: Potrebujeme čistý víkend

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 7. 2022

Sezóna sklamaní a zlyhaní. Ferrari čakalo na návrat do boja o víťazstvá dosť dlho, po rokoch sa tím z Maranella vrátil tam, kam patrí, avšak fanúšikovia stajne i samotná Scuderia sa z toho akosi nevedia tešiť. V tomto roku totiž premárnili veľmi veľa bodov. Vo Ferrari to však nemienia vzdať a trať pri Budapešti by im mohla pomôcť zabudnúť na nedávny bolehlav.

Je viac ako zrejmé, že Charles Leclerc i Carlos Sainz musia odteraz maximalizovať všetky svoje príležitosti. Zdá sa, že Sergio Pérez sa začína trochu viac trápiť, kým Carlos Sainz postupne naberá rýchlosť. Double a dvojité pódiá sú presne tým, čo Ferrari bude musieť v druhej polovici sezóny dosahovať.

„Potrebujeme čistý víkend,“ povedal Sainz pred začatím maďarského víkendu. „To však nepotrebujeme len my, ale všetky tímy. Každý sa usiluje o čistý víkend a myslím si, že dosiahnuť to je vo Formule 1 náročnejšie, než si ľudia myslia.“

„Stále je pred nami ešte dlhý rok, už sa v tejto sezóne neraz potvrdilo, že v každých pretekoch sa môže čokoľvek stať. Pre všetkých to bol rok ako na hojdačke. Aj keď štyri najlepšie tímy dokázali byť konzistentné, tak výsledok víkendu nebýval taký, ako sa očakávalo. Stále máme o čo hrať a o čo sa snažiť,“ povedal Sainz.

Maďarsko sa na papieri javí byť skôr ako okruh Ferrari. Tento tím mal kvalifikačnú prevahu, čo je na tejto trati dôležité, a keďže tu nie sú dlhé rovinky, tak sa nielenže nepredbieha ľahko, ale ani slabšia maximálka Ferrari nebude predstavovať taký zásadný faktor.

„Som presvedčený, že tento víkend môžeme bojovať o víťazstvo a že nás čaká solídne podujatie, podobné tomu rakúskemu a francúzskemu,“ hovorí Sainz. „Od pretekov k pretekom sa v aute cítim komfortnejšie a pretekové tempo bolo vo Francúzsku dobré a v Rakúsku takisto. Podobne tak kvalifikačné tempo vo Francúzsku. Myslím si, že máme predpoklady, len to musíme v nedeľu poskladať dokopy.“