logo F1online.sk

Nie som dvojka, ešte stále môžem bojovať, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 7. 2022

Ferrari pokračuje vo svojom titulovom boji. Objektívne má Charles Leclerc nad svojím tímovým kolegom Carlosom Sainzom prevahu a potvrdil to aj v Rakúsku. Tam navyše Sainz preteky pre poruchu nedokončil a jeho bodová strata na lídra priebežného poradia Maxa Verstappena narástla na 75 a strata na tímového kolegu na 37 bodov. Sainz sa však naďalej drží svojej nádeje, dvojku z neho vraj zatiaľ nikto neurobil.

Je jasné, že Carlosove ambície na status tímovej jednotky utrpeli v Rakúsku nepekný šrám. Nielenže prišiel o veľa bodov, ale aj o pohonnú jednotku, kvôli čomu bude vo Francúzsku štartovať z konca poľa. Aj keď Ferrari ešte jednotku neurčilo, podľa mnohých tak urobiť malo.

„Žiadne z týchto rečí nepochádzajú odo mňa,“ prehlásil Sainz. „Na každý víkend prichádzam s tým, že môžem s Charlesom voľne bojovať. Svojho tímového kolegu musíte zakaždým rešpektovať, ale aj na tento víkend som prišiel s rovnakou mentalitou a tým, že môžem súperiť.“

Aj sám Carlos si však uvedomuje, že to nemusí platiť večne. Ak sa Ferrari udrží v boji o titul, bude si musieť vybrať, ktorému z pilotov dá prednosť a momentálne všetko nasvedčuje tomu, že prednosť dostane Leclerc. „Keď k tomu okamihu dôjde, bude to riadne komunikované. Teda dúfam, že to tak bude,“ povedal Sainz.

Ten teraz musí v prvom rade pracovať na tom, aby znížil svoju 37-bodovú stratu na tímového kolegu. Leclerc mal rovnako ako Sainz dve poruchy a ešte k tomu všetkému trpel aj v dôsledku nesprávnych strategických rozhodnutí svojho zamestnávateľa. Carlos teda nemôže povedať, že by mal oveľa viac smoly než Charles.

„Dôležité je, že zo začiatku sezóny som nebol rýchlejší ako Charles. Teraz sa to však mení a viem, že stále mám priestor na to, aby som sa ešte zlepšil. Keď objavím ešte ďalších pár vecí, ktoré mi v aute chýbajú, tak si myslím, že môžem mať veľmi dobrú druhú polovicu sezóny,“ dodal Sainz.