logo F1online.sk

Russell: Poradie nám také starosti nerobí, ale tá strata…

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala23. 7. 2022

Mercedes si pred začiatkom letných prázdnin vytipoval Silverstone a Paul Ricard ako okruhy, na ktorých by sa mu malo najviac dariť v bojoch o potenciálne víťazstvá. V Silverstone sa to potvrdilo, no vo Francúzsku to je úplne iný príbeh. Strieborné šípy sa opäť prepadli, čo robí celému tímu starosti.

George Russell bude v nedeľu štartovať z tretieho radu za Lewisom Hamiltonom a jeho súperom z juniorských čias Landom Norrisom. Pilot Mercedesu by istotne chcel skončiť pred McLarenom, ale ako sám uznal, jeho prítomnosť ho až tak neznepokojuje.

“Oni vždy vykazovali veľmi dobrú rýchlosť v kvalifikácii, ale podľa nášho tempa z piatka by sme ho mali pomerne pohodlne predbehnúť,” zhodnotil svoje pocity z toho, že štartuje až za Landom Norrisom, George Russell.

Oveľa väčšie vrásky na čele mu spôsobuje pohľad na jednotlivé časy. Lewis Hamilton stratil deväť desatín na Charlesa Leclerca, on sám dokonca 1,259 sekundy. “Ako tím sme ďalej, než sme dúfali a očakávali, najmä po piatku.”

“Ja osobne som si staval tie základy postupne až na Q3. Začal som v nej dobre, bol som štvrtý a cítil som sa komfortne. V poslednom kole som však spravil chybu,” vysvetlil svoj deficit na Lewisa Hamiltona. “To nebol koniec sveta, väčšie starosti nám robí tá strata, nie poradie.”

V Mercedese dúfajú, že aspoň v pretekoch sa dokážu priblížiť top tímom. Na súboj s nimi to pravdepodobne nebude stačiť, no ak sa vpredu niečo stane, mohlo by byť z toho aj ďalšie pódium.

“My sme jediný tím, ktorý v nedeľu dokáže zmenšiť stratu na čelo v porovnaní so sobotou, pri ostatných sa tie rozdiely prehlbujú. Dúfam, že to využijeme, aj keď Charles a Max budú na nás asi prirýchli,” pouvažoval Russell. “Máme však celkom dobrú šancu zabojovať s Checom, dokonca aj pred Carlosovým trestom sme si pomysleli, že máme podobné tempo ako Checo a Carlos. Spolu s Lewisom teda budeme cieliť na to tretie miesto.”

Mercedes je rád, že má lepšie tempo v nedeľu ako v sobotu. “Je to určite otočené správne, rozhodne radšej uprednostním rýchle auto v pretekoch ako v kvalifikácii. Ale v konečnom dôsledku musíte mať dobré auto aj v kvalifikácii, ak v nedeľu chcete mať nejakú šancu. Ja mám pred sebou len Landa, nuž dúfam, že sa za ním nezdržím príliš dlho.”