logo F1online.sk

Russell o pretekovom tempe Mercedesu: Ferrari sa trápilo viac než my

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 7. 2022

Mercedes vstupoval do francúzskeho víkendu s veľkými očakávaniami. Tie však po piatkových voľných tréningoch dosť vybledli, keďže monopost W13 určite nepôsobil ako kandidát na víťazstvo, za ktorého bol mnohými tento týždeň označovaný. George Russell za tým vidí aj ďalšie zlepšenie Ferrari a Red Bullu.

Aj na Paul Ricard doviezol Mercedes úpravy a vylepšenia. Vývojovo sa tento tím radí medzi vôbec najusilovnejších, avšak túžobné vyrovnanie sa dvom tímom na čele zatiaľ neprichádza. Prehupli sme sa už do druhej polovice sezóny, takže Mercedesu sa čas postupne kráti.

Podľa pilota tímu Georgea Russella za tým možno hľadať aj ďalšie vylepšenia súperov. Ferrari i Red Bull priviezli do Francúzska upravené podlahy a nejedná sa o žiadne nevýznamné alebo drobné úpravy, naopak, môžeme hovoriť o významnom balíku vylepšení.

„Naše tempo s plnou nádržou bolo o dosť lepšie než s prázdnou,“ povedal po piatku George Russell. „Musíme sa preto uistiť, že to pred sobotou optimalizujeme, aby sa medzi nás a najlepších štyroch nedostali žiadne monoposty zo stredu poľa.“

„Uvidíme, ako to bude vyzerať v nedeľu, myslím si však, že Ferrari sa v pretekovom tempe trápilo viac než my, Max však vyzerá ako obvykle veľmi rýchly, takže máme ešte nejakú prácu,“ dodal Russell.

Na otázku, či je spokojný s vylepšeniami monopostu, ktoré Mercedes tento víkend priviezol, George odpovedal: „Musím sa pozrieť, aké sa nám podarilo získať dáta, myslíme si však, že fungovali. Na druhej strane, každý neustále vylepšuje svoje auto a celé štartové pole sa posúva dopredu. Nielen nám sa darí nájsť nejaký čas k dobru, ale aj našim rivalom. Niekedy to však nie je také jednoduché nájsť pri pohľade na poradie,“ hovorí Russell.

Jeho tímový kolega Lewis Hamilton po piatku hovoril o tom, že Mercedes vo Francúzsku zaostáva viac, než sa očakávalo. Stále však verí, že má šancu dostať sa na pódium. Russell sa v tejto súvislosti vyjadril podobne. „Víťazstvo je trochu na dlhú ruku. Pravdepodobne je naše tempo o trochu slabšie, než sme dúfali. Cez noc však odvedieme svoju prácu tu na okruhu i v továrni a uvidíme. Nikdy nehovor nikdy,“ povedal Russell.